Aktywne Wpisy
Dzonsin +788
#kolchoz
Wczoraj wróciłem z kołchozu o 16, umyłem się zjadłem i o 17 zrobiłem sobie drzemkę. Wstałem o 23, odlalem się i poszedłem dalej spać... Jest 4:27, a ja jedynie co zrobiłem od powrotu z pracy to spałem i trzeba iść znowu do pracy.
Wczoraj wróciłem z kołchozu o 16, umyłem się zjadłem i o 17 zrobiłem sobie drzemkę. Wstałem o 23, odlalem się i poszedłem dalej spać... Jest 4:27, a ja jedynie co zrobiłem od powrotu z pracy to spałem i trzeba iść znowu do pracy.
Joxek +13
Jestem juz blisko 40tki (nie to nie będzie wpis jak w tym wieku zostać programista tylko refleksja -czytajcie dalej).
Jak byłem w technikum (nie związanym z #informatyka ) to czułem (zresztą taki był przekaz medialny) że #programowanie to przyszłość i dobre zarobki.
Chciałem to wykorzystać -mialem ogromny zapał- jednak ówczesne materiały na necie (mówimy o roku powiedzmy 2002) były delikatnie mówiąc skąpe (chyba że nie umiałem szukać). Nikt też z moim kumpli
Jak byłem w technikum (nie związanym z #informatyka ) to czułem (zresztą taki był przekaz medialny) że #programowanie to przyszłość i dobre zarobki.
Chciałem to wykorzystać -mialem ogromny zapał- jednak ówczesne materiały na necie (mówimy o roku powiedzmy 2002) były delikatnie mówiąc skąpe (chyba że nie umiałem szukać). Nikt też z moim kumpli

#webdev #php #js
a co, backend wystawiasz na node? o jakiej stronie w ogole mowimy?
json to format danych, to nie jest domena twojego problemu
O pozycjonowaniu nie pomyślałem. Czyli chyba trzba będzie zrobic kilka kopii.
@paziu: to ma być wizytówka firmowa w kilku jezykach z prostym cms(dodawanie tworzenie i edycja postów). Wordpress odpada.
i jak bedzie trzeba gdzies przesunac button albo dodac banner, to bedziesz robic to samo w trzech miejscach?
dlaczego?
I dlatego też sie pytam.
to takie najprostrze wytłumaczenie
ale sugerowałbym zainteresować się frameworkiem dowolnym, chociażby Yii2, tam masz tłumaczenia ogarnięte
rozwiazania masz trzy:
1. piszesz taka atrape CMSa samemu, od zera
- zajmie ci to sporo czasu, jak nie masz doswiadczenia w kodowaniu
- nauczysz sie wielu rzeczy po drodze
- wiele rzeczy tez napiszesz #!$%@?, ale proste projekty poprawia sie szybko
- bedziesz musial dodawac kazdy nowy gownofeature sam, bo nie bedziesz mogl skorzystac szybko
I wbrew temu co wiele osób radzi, ja bym się na twoim miejscu brał od razu za frameworka. Chyba że to twój pierwszy kontakt z programowaniem w ogóle, wtedy podstawy wypada ogarnąć tak czy tak. Czystego PHP i tak już się praktycznie nie używa, a jeżeli symfony jest za ciężkie do twojego projektu (bo w sumie bardzo możliwe że jest) to poszukaj jakiegoś lżejszego frameworka, sporo ich jest.
@oskar_15: co?