Aktywne Wpisy
mirko_anonim +2
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Ja 32 lvl w tym roku. Moja #rozowypasek skończyła 28. Jesteśmy ze sobą od 2 lat. Mieliście już rozmowę o dzieciach? Jak przez to przebrnąć? Moja cały czas naciska, że ją już praca w banku męczy. Chce bachora, bo nie wie ile jej jeszcze placówka będzie działać, bo jej zegar biologiczny tyka, bo dziecko po 30 to będzie z downem itp. #!$%@? mnie to już, bo nie jestem na
Ja 32 lvl w tym roku. Moja #rozowypasek skończyła 28. Jesteśmy ze sobą od 2 lat. Mieliście już rozmowę o dzieciach? Jak przez to przebrnąć? Moja cały czas naciska, że ją już praca w banku męczy. Chce bachora, bo nie wie ile jej jeszcze placówka będzie działać, bo jej zegar biologiczny tyka, bo dziecko po 30 to będzie z downem itp. #!$%@? mnie to już, bo nie jestem na
Rozejść się?
- Tak 61.6% (353)
- Nie 7.9% (45)
- Zrobić bachora 16.4% (94)
- Zrobić bachora później i przetrwać gadanie 14.1% (81)
Teuvo +257
#wykop przywróćcie plusujących na wierzch na wersji webowej tak jak było wcześniej, biauek kogoś ty zatrudnił, cholerne gamonie to się w głowie nie mieści co wy robicie z tym portalem (╯°□°)╯︵ ┻━┻
Dla wielbicieli pomidorów w wydaniu z octem, kwaskowate, orzeźwiające i proste do przygotowania.
5 średnich pomidorów (najlepsze koktajlowe cherry, malinowe)
2 średnie cebule
Ocet balsamiczny (wersja januszowa jest na spirytusowym)
Sól, pieprz (wg. upodobań)
Cukier ok 1-1,5 łyżeczki (przyprawiamy do lekkiej słodkości, tak aby uzupełniało sporą ilość octu, dzięki cukrowi salsa jest kwaskowata a nie kwaśna)
Bazylia, w moim przypadku bazylia z przyprawy w sprayu z Lidla (naprawdę warto i to świeżą, suszona się nie nadaje)
Cebulę i pomidora kroimy w kostkę (są 2 wersje, można wydłubać gniazda nasienne z sokiem, będzie mniej lejąca na kanapki, można też sok i gniazda zostawić, świetnie nadaje się do grilla czy panierowanego mięsa z ziemniakami). Na początek solimy i doprawiamy pieprzem tak jak pomidora na kanapce. Słodzimy do momentu aż będzie wyczuwalna słodkość i spryskujemy sporą ilością octu balsamicznego. Ocet i cukier będzie się uzupełniać, na koniec można poszatkować świeżą bazylię.
Można też dodać jogurtu lub śmietany w wersji grillowej ale trzeba mieć wtedy korek w dupie.
#gotujzwykopem #kuchnia #pomidory #przepisy
https://fanlidla.pl/gazetka/2016.10.20.wloska.kuchnia/31551,Ocet,balsamico,w
@Fidelis zależy ile dasz pomidorów... Dodaj najpierw sól, cukier a potem dawaj łyżeczkę octu i spróbuj... Jak dobre to ok, jak uznasz że jeszcze to dolewaj ;)