Mirki z #komputery mam takie pytanie dotyczące sieci wifi. Mam główny modem w trochę lipnym miejscu i w ostatnich pokojach jest słaby zasięg. Myślałem aby kupić taki accesspoint EVEREST EWR-523N2 podpiąć go w salonie aby rozszerzyć sygnał a w pokoju w którym mam laptopa dać drugi taki sam ale działający jako extender/repeater i ściągający sygnał z tego pierwszego accesspointu zamiast z modemu i tak będę się łączyć do laptopa aby wzmocnić sygnał. Myślicie że będzie coś takiego możliwe do wykonania?
Mam TP-LINK TL-WA854RE i bardzo fajnie to działało. Słyszałem że repeater powinien być tej samej formy co router ale nie jestem na 100% pewien czy to ma znaczenie.
@srantus: Zrób normalną instalację kablową do miejsc gdzie jest słaby sygnał i tam montuj kolejne AP. Wszystkie repetery, extendery to kupa, no chyba że masz 10mbit internetu i nie przewidujesz czegoś szybszego to zadziała.
#!$%@? 500 zł w błoto, no w sumie jak ktoś jest tak głupi jak ja żeby kupić starfielda to zasługuje na #!$%@? 500 zł echhh wiedziałam że tak będzie a i tak to zrobiłam
Wpis z mikrobloga
Skopiuj link
Skopiuj link