Wpis z mikrobloga

@truchuo: też mam takiego kompa ryzen 9 GeForce 4080. Jednak nie czuje tego funu już. Taki quaz albo Rock już siwieją a dalej pykają jak by nic. Jeszcze przeszedłem parę tytułów jak ps5 wyszło. W momencie kiedy skończyłem 30stke automatycznie przestało mi się chciec grać.
@Prospero88: mam wrażenie że rynek się na to nastawia. Gdyż w dzisiejszych czasach trzeba mieć forsę żeby być konkretnym gamerem. Kiedyś mogłeś z byle jaka karta graficzna ograc nowe tytuły. Teraz kupujesz kartę za blisko 2k zł i co najwyżej grasz 1080p ustawienia między low a medium. Dlatego molochy celują w gry które będą produkowane przez lata żeby tylko dotrzeć do tych najbogatszych najbardziej wybrednych. Dla reszty zostają indyki bądź czekanie.
@Runaway28 Trochę jest racji w tym co piszesz, kiedy spojrzy się na ceny podzespołów do topowego grania. Z tymże ja wszystko ogrywam na Xboxie SX. Zresztą jak spojrzałem na gameplay ze Starfielda to dziwię się, że to nie pójdzie na Xboxie 360 z taką grafiką. :-D
Gracze naszego pokolenia zresztą nie mają tyle czasu na grę. Jestem w połowie bg3 (gram przez GeForce Now), a niektórzy na necie już robią 4 przejście