Wpis z mikrobloga

i jak jest z tymi transakcjami, i lightning network? miało być darmowo i szybko
zeby btc mial przyszlosc musi miec tanie i szybkie transakcje i byc stabilny, te drugie przyjdzie z czasem jak instytucje wjadą
#bitcoin
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@megaloxantha: to było nieaktualne już po miesiącu wszystko działało świetnie. Czy to prawda, że do węzła ETH każda firma zatrudnia człowieka 24/7? Sypie się co chwilę. Drugie pytanie kiedy następna zmiana podaży monet? Kod rządzi czy ludzie (Vitalik)?
  • Odpowiedz
@pawlo74: Żałosne. Wrzuciłem dwa linki o LN a ty zaczynasz o eterze. Co to ma do rzeczy? Takie coś nazywa się taktyką 'a u was murzynów biją' (nawet jak nie biją).

już po miesiącu wszystko działało świetnie

Jakiś dowód? Bo to najbardziej aktualna obiektywna recenzja.
Na pewno dalej nie możesz otrzymać więcej niż jest po drugiej stronie kanału i to się nigdy
  • Odpowiedz
Żałosne. Wrzuciłem dwa linki o LN a ty zaczynasz o eterze. Co to ma do rzeczy? Takie coś nazywa się taktyką 'a u was murzynów biją' (nawet jak nie biją).

@megaloxantha: to ma wiele do rzeczy ujawnia, że jesteś zwykłym trolem od ginącej sieci, która nie jest kryptowalutą. To wszystko po to aby OP wiedział z kim ma do czynienia.
  • Odpowiedz
@pawlo74: cena to nie to samo co adopcja. Dopiero co na ethereum został wypuszczony token dolara, w pełni ubezpieczony przez FDIC (amerykańska państwowa agencja ubezpieczeniowa) do $250k, tak samo jak konto w banku.
Mogę sprzedać swoje tokeny lub etery na zdecentralizowanej giełdzie (działającej jako smart kontrakt) za dolary gwarantowane przez usa. Zaczyna się tokenizacja akcji jako tokenów na ethereum - link do pierwotnej sprzedaży tokenów-akcji ośrodka wypoczynkowego w Aspen.
  • Odpowiedz
@megaloxantha: a bitcoin to gówno i nikt tego nie używa. Widzisz jest jedna istotna różnica między bitcoinem a altcoinami. Bitcoin nie potrzebuje marketingu, moja pra pra babka mówiła, że dobry towar reklamuje się sam. Jeżeli OP zainteresowany jest LN niech sprawdzi sam albo kupuje czosnek coina.

Bitcoin jest dla każdego dla pokornych i niepokornych, to otwarta sieć gdzie nikt nie potrzebuje żadnego pozwolenia od nikogo. Mogę być kryminalistą albo hakerem
  • Odpowiedz
@megaloxantha: @pawlo74: POS nie ma i jeszcze długo nie będzie (przełożą to pewnie jeszcze kilka razy), a sharding działa tylko na kartce jako model teoretyczny. Zanim wszystko zostanie złożone do kupy miną długie lata. Do tego czasu ETH będzie przestarzałe i zapchane. Adopcja jest zerowa (dappy to mem), ten coin służy praktycznie tylko do scamowania naiwniakow na ICO.

Ostatnie spotkanie kilku devów-stulejarzy, którzy na poczekalni ustalili zmianę podaży
  • Odpowiedz
POS nie ma i jeszcze długo nie będzie

@Smule: ten system nie ma sensu, wiedziałem o tym od samego początku kiedy o tym usłyszałem. Ja to widzę jsko bogaty staje się bogatszy nie robiąc nic, to kopia tego co teraz mamy w systemie bankowym. Lepiej, żeby tego nie wprowadzali to dłużej pociągnął.
Zresztą nie tylko ja tak uważam, z technucznego punktu widzenia nie wygląda to lepiej. Peter Todd też nie
p.....4 - > POS nie ma i jeszcze długo nie będzie

@Smule: ten system nie ma sensu,...
  • Odpowiedz