Wpis z mikrobloga

• 1031
@Madragor ósma klasa to już nie takie małe i głupie (powiedzmy xd) dzieciaki. Historię mają, o różnych rzeczach już wiedzą, więc wydaje mi się, że zadania oparte o rzeczywistość - nawet takie - są dużo lepsze od "Marek kupił 800 arbuzów..." ( )
  • Odpowiedz
@Madragor: Ale 8 klasa to ile lat? 13-14? To nie takie gówniaki, ja wiem, że podstawówka, ale to już nie przedszkole. Połowa z nich ma pewnie ogranego Wieśka 3, gdzie p-----c i bardziej chore akcje są na porządku dziennym( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Madragor: To nie jest egzamin w zerówce XD w wielku 13-14 lat to gówniaki już nie jednego człowieka zamordowały online, przeszli gry fabularne gdzie śmierć jest na porządku dziennym. Zadanie jest w porządku.
  • Odpowiedz
@Madragor: 8 klasa xD Za rok będą wybierać 'kierunki' liceum albo jakie technikum/zawodówka co w jakiś mały sposób będzie decydować o dalszym ich życiu, ale ciul usuńmy zadanie o śmiertelności ludzi.
  • Odpowiedz
@Madragor: ale ludzie są teraz delikatni, kiedyś to była wyliczanka dla dzieci:
Dziesięć małych Murzyniątek
Jadło obiad w Murzyniewie,
Wtem się jedno zakrztusiło -
I zostało tylko
  • Odpowiedz
@Madragor olaboga moje 16(?) letnie dziecko dowie się że ludzie umierają i jeszcze musi liczyć średnią!
Zadanie raczej dostosowane do wiedzy i rozwoju psychicznego dziecka na tym etapie edukacji. Ale widocznie dla rodzica już nie :)
  • Odpowiedz
@Madragor Jak dla mnie super zadanie. Świetnie pokazuje podstawy statystyki na realnych przypadkach. Wszyscy wiecznie narzekają że to czego się w szkole uczymy jest nieżyciowe i nieprzydatne a jak pojawia się życiowe i przydatne zadanie to kwik. Nie dogodzisz.
8 klasa to ile, 14 lat? Dzieci w tym wieku nieraz s--s już uprawiają, w wieku 15 lat będą już "legalne" a temat śmierci ma być dziwny i szokujący?
  • Odpowiedz
@Madragor: 8. klasa czyli 2. gimnazjum - co ja robiłem w tym wieku? Miałem już dostęp do internetu (rocznik 87 here), oglądałem nadziewane kutasy, tortury, wiwisekcje własnych jajek, o ruchaniu nawet nie wspomnę. Takie coś byłoby szokujące w klasie 1-3, ale nie w 2. gimnazjum, niektórzy się już ruchają w tym wieku.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 20
@Madragor:
Tak w zasadzie to bardzo dobre zadanie. I jest coś do policzenia i do pomyślenia. Po chwili zastanowienia młody może pokapować się że ludzie w średniowieczu nie żyli krócej z przyczyn naturalnych tylko po prostu częściej umierali. No i jak mało może nam o tym powiedzieć sucha statystyka.
8 klasa to stare chłopy już xD
  • Odpowiedz
@Madragor: Jeszcze jedno, dobrze że mi przypomniałeś xD Bo ja już od najmłodszego robiłem strony, więc miałem swoją stronę internetową na free.of.pl - taka typowa "strona domowa" jak to w internecie z tamtych czasów.

No i były tam działy o szkole, dragon ball, humor, klasyki i był też dział "perwa" - a tam własnie zdjęcia r-------y kutasów, cip i tego typu tortur.

Na informatyce dałem linka wszystkim dzieciom w klasie, odbiór
  • Odpowiedz