Wpis z mikrobloga

@ajentidzej: @JakTamCoTam: @kawazaki: @MrFisherman: cumple, zapytam tak na powaznie, czy jest gdziekolwiek dopuszczane używanie kodu po polsku? Wszyscy tak jebią z tego ze hehe cebula nazwy funkcji po polsku, ale czy jest jakies zastosowanie typu nie wiem - żeby obcy hakier nie zrozumiał kodu XD ? Zawsze mnie to ciekawiło bo na zdrowy rozum tacy ruscy są trochę kryci, weź znajdź kogoś kto jest
  • Odpowiedz
@JakTamCoTam: No wiem, ale ciekawi mnie czy jakies służby /organy właśnie dlatego stosują kod w języku nieangielskim

pomijam to co tutaj wrzuciliście bo ewidentnie to są jakies jaja ale zastanawiam sie czy na poważnych szczeblach sie tego nie robi specjalnie ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@brck89: ^\d{2}-\d{3}$
Nie wiem jak działają regexy w javie skryptowej, ale czemu aż 5? W pytonie by wystarczyła jedna linijka. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• Odpowiedz
@croppz: akurat regexów nienawidzę z całego serca, ale tak czy inaczej - ten kod pisalo 5 praktykantów, później poprawialo go 10 juniorów, a na koniec rozszerzalo go 5 nowych praktykantów z liceum
  • Odpowiedz
@uwielbiamnalesniki: Nie jestem pewien na 100%, tylko gdzieś tam kiedyś przeczytałem, że jest to wymóg przy przetargach publicznych.

A tak na marginesie to za #!$%@? nie rozumiem o co chodzi w 90% tego kodu xD
  • Odpowiedz