Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
K---a mać, mówcie co chcecie, ale jednak Windows 10 to - po wyłączeniu telemetrii - dobry system. Zainstalowałem właśnie znajomemu siódemkę, system legalny, właśnie aktywowany, i na komputerze z niczym, oprócz sterowników do karty sieciowej, nie działa Windows Update. Nie i tyle. Błąd 80072EE2.
I żaden z kilku sposobów radzenia sobie z tym błędem z internetu nie pomaga, ani zainstalowanie WU jeszcze raz, ani modyfikacja rejestru, ani wyłączenie zapory, ani skan systemu.
Ostatnią polecaną rzeczą jest reinstall systemu (°°

#windows #microsoft
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@frogi16: spróbuj ściągnąć aktualizacje do Windows Update w offline i je odinstalować tak, może ruszy. A co do telemetrii, przeglądałem to co jedt wysyłane i tam jakiejś tragedii nie ma, ot standardowe dane nt użycia i wysyłanie złych eventow do MS (jak bluescreen dumpy np).
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@ashmedai: aktualnie robię to na innym komputerze i działa (???), więc możliwe, że rzeczywiście coś się z-----o na laptopie i ma problemy z połączeniem z Windows Update, nawet przez zewnętrzne narzędzia.
  • Odpowiedz
  • 0
@joolekk: Ja lubię zmiany w Win10, jestem jedynym, który od początku uwielbia Win8, ale 10 pod względem stabilności uważam za g---o. 10 działa jak chce, zależnie od daty instalacji na tym samym sprzęcie ma różne humory. Obrońców tego nie rozumiem, bo wciskają kit, który robi krok do przodu i dwa w tył.
  • Odpowiedz
  • 0
@frogi16: No możliwe. Ja i tak zawsze wyłączam aktualizacje i instaluje wszystko ręcznie właśnie z tego pliku. Gdy ms wyda nowe to są one dodawane a mam pewność, że nic mi się tam zbędnego nie dostanie.
  • Odpowiedz
@Matlaw: ja właśnie mam odwrotne odczucia, mimo, że z miejsca polubiłem W8. Od 3 lat pracuję (#webdev) i gram na 4 różnych kompach (w tym 8 letni laptop samsunga). Raz widziałem bluescreena w Windowsie 10, nie wyłączam, jedynie hibernuję - reset głównie tylko przy aktualizacji.
  • Odpowiedz