Wpis z mikrobloga

Prawilnie przypominam wszystkim buldupiącym na lekcje religii (w tym ja w gimbazie i liceum) że za zgodą rodziców możecie się przepisać na etykę.
Jeśli macie 18 lat nie potrzebujecie zgody.
W gimbazie rodzice nie chcieli mi tego podpisać (ŁOLABOGA JAK TO, PRZECIEŻ CURY I SYNY SOMSIADUW CHODZOM?), w liceum jak tylko skończyłem 18 lat przyniosłem taki świstek. Początkowo szkoła nie chciała wyrazić na to zgody więc powiedziałem że pójdę z tym wyżej ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Efekt był taki że w 3 klasie liceum (ja wypisałem się w 2) połowa klasy chodziła już na etykę i brakowało miejsca w sali więc siedzieliśmy na ziemi. Ale i tak w tym czasie odrabialiśmy inne lekcje/śmieszkowaliśmy z facetką więc warto było.

#bekazkatoli #gimboateizm #protip #licbaza
  • 22
Ja swego czasu lata świetlne temu też tak zrobiłem, było nas 4 w klasie, było strasznie #!$%@?, lepsza zwykła religia
@niggerinthebox:
Po 1.Nie wszedzie są lekcje zastepcze zamiast religi w efekcie delfikwenci siedzą na korytarzu
po 2 i najwazniejsze ; Kasa na kachetów leci z podatków, 1mld rocznie mozna wydac na cos pożyteczniejszego .( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Mickson: Dokładnie edukacja to ciekawe i potrzebne zajęcie więc się tym zajmij i nie wtrącaj się w czyjeś życie. Nie jest Twoją sprawą to czy rodzice chcą by ich dzieci chodziły na religię lub nie.