Aktywne Wpisy

Najśmieszniejsi są jego fani broniący go pod tym wpisem, którzy wychwalają jego "wiedzę i umiejętności". Umówmy się, wiedzy to on żadnej w tym nie miał. Przyfarciło mu wtedy tak, jak hazardziście trzy siódemki na maszynie, tylko z większą stawką. Wiedzę to może mieć Warren Buffet, który przez 70 lat robi konserwatywnie to samo. Cała reszta to hazardziści. Też byłem hazardzistą, zaczęło się od kuponów u buka za 2zł, później przeszło przez pokera
źródło: image
Pobierz
Ukiss +75

Jaram się jak dziecko, bo dziś mi przyszedł kupiony 2 dni temu ekspres do kawy Miele, który jak był w sprzedaży to kosztował około12 kPLN, wyhaczony za 1200 PLN. Piękny stan, po prostu bajka! :D Smak kawy nie do porównania z tymi Saeco/Krupsami/De Longhi za 3kPLN.
Dodam, że nowy kupiłem bo stary (również Miele pod zabudowę) mi się zjarał, ale spokojnie mi zrobił z 7000 kaw i służył dzielnie przez 2 lata robiąc po 8-10 kaw na dzień
Tak w ogóle mały #protip dla urządzających mieszkanie kawoszy #remontujzwykopem ... Zamiast płacić 3kPLN za coś co zajmuje miejsce na blacie i robi średnią kawę - warto kupić ekspres pod zabudowę. U----i są tanie jak barszcz (ta moja transkacja to w ogóle przegięcie pały i sprzedającemu chyba wyślę flaszkę). Nie trzeba cudów - jak się urządza nowe mieszkanie wystarczy powiedzieć stolarzowi że będzie ekspress, a i mając słupek z piekarnikiem czy mikrofalą można wypieprzyć niezdrową mikrowelę, lub też wrzucić nad piekarnikiem i zrobić małą modyfikację frontu. Nie jest to naprawdę bardzo skomplikowana akcja.
Pomijając wygodę, że podchodzi się i naciska przycisk, to kawa jest naprawdę wyśmienita (polecam Miele). Montowałem kiedyś klientce nówkę Boscha za 5kPLN i kawa była dużo gorsza od mojego starego Miele, które można wychaczyć już za 6 stówek ...
#kawa #chwalesie
P.S Nie mówiąc o tym że wyglada to kozacko i dodaje prestiżu
źródło: comment_EEerzHCnRPXbEIpNCnLogs9l4ktbXMtT.jpg
Pobierzhttps://allegro.pl/ekspres-do-zabudowy-miele-cva-620-serwis-wroclaw-i7448559438.html
i też robił mega zarąbistą kawę, ale ten jest dużo wyższym modelem i bardziej wybajerzonym - typu automatyczne warstwowe latte machiato itd... Tu jest za 1200 czyli tyle co mój, ale na olxach można znaleźć za około 600 PLN.
Naprawdę zajebisty ekspres nawet ten niższy model
https://www.olx.pl/oferta/ekspres-kawiarka-do-zabudowy-miele-cva-5060-cappuccino-latte-CID628-IDntP5v.html#66c07f12bd
P.S A gdyby ktoś miał pytania albo wątpliwości czy u niego się da - służe radą, bo na co dzień robię kuchnie na wymiar.
@marcel_pijak: w jaki sposób mikrofala jest niezdrowa?
źródło: comment_UJ1Zj5pmlQMF7bmyQh4RS9ZOKvqFyDjB.jpg
Pobierz