Wpis z mikrobloga

Mireczki .. to prawda że chłopcem jest się przez całe życie - zmieniają się tylko zabawki.
Jaram się jak dziecko, bo dziś mi przyszedł kupiony 2 dni temu ekspres do kawy Miele, który jak był w sprzedaży to kosztował około12 kPLN, wyhaczony za 1200 PLN. Piękny stan, po prostu bajka! :D Smak kawy nie do porównania z tymi Saeco/Krupsami/De Longhi za 3kPLN.

Dodam, że nowy kupiłem bo stary (również Miele pod zabudowę) mi się zjarał, ale spokojnie mi zrobił z 7000 kaw i służył dzielnie przez 2 lata robiąc po 8-10 kaw na dzień

Tak w ogóle mały #protip dla urządzających mieszkanie kawoszy #remontujzwykopem ... Zamiast płacić 3kPLN za coś co zajmuje miejsce na blacie i robi średnią kawę - warto kupić ekspres pod zabudowę. U----i są tanie jak barszcz (ta moja transkacja to w ogóle przegięcie pały i sprzedającemu chyba wyślę flaszkę). Nie trzeba cudów - jak się urządza nowe mieszkanie wystarczy powiedzieć stolarzowi że będzie ekspress, a i mając słupek z piekarnikiem czy mikrofalą można wypieprzyć niezdrową mikrowelę, lub też wrzucić nad piekarnikiem i zrobić małą modyfikację frontu. Nie jest to naprawdę bardzo skomplikowana akcja.
Pomijając wygodę, że podchodzi się i naciska przycisk, to kawa jest naprawdę wyśmienita (polecam Miele). Montowałem kiedyś klientce nówkę Boscha za 5kPLN i kawa była dużo gorsza od mojego starego Miele, które można wychaczyć już za 6 stówek ...

#kawa #chwalesie

P.S Nie mówiąc o tym że wyglada to kozacko i dodaje prestiżu
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@marcel_pijak kiedyś oglądałam program, że nie powinno się kupować używanych ekspresów bo w środku jest syf, kiła i mogiła. Ludzie nie zawsze dbają i nawet jak z zewnątrz wygląda dobrze to w środku pełno grzyba i kamienia.
  • Odpowiedz