@dredziuk: światłowody, szanuję Pana Teleinformatyka jako Informatyk ( ͡°͜ʖ͡°) U mnie szczyt umiejętności manualnych związanych ze światłowodami to łączenie patchpanelu światłowodowego z wkładkami SFP+
@dredziuk: spawasz swiatlo?! fajna sprawa w sumie, ile za robote jedna/dniowke bierzesz? zastanawiam sie czy na jakies instalacje sie nie przerzucic bo mnie nudzi robota troche xd
U mnie szczyt umiejętności manualnych związanych ze światłowodami to łączenie patchpanelu światłowodowego z wkładkami SFP+
@mario972: Szybko byś się nauczył, mi prawidłowy spaw wyszedł za 2 razem, chociaż wcześniej nigdy tego w rękach nie miałem. Mam 2 znajomych co od 0 bardzo szybko ogarnęli i robią jakieś większe spawania. Najgorsze chyba to stworzyć sobie sensowne warunki do tego. Spawanie w ciemnych piwnicach czy zimą na jakiś elewatorach to takie średnio
@Hobbit162 tu muszę przyznać rację. Nauka spawania to jest może 5/10 minut? Najgorsze jest przygotowanie miejsca, kabli i rozczytanie/przygotowanie schematów spawania. Ale jak to mówią najprzyjemniejsze jest pierwsze 100 spawów. Takie wow światłowody itd. A później praca jak każda inna. Nie raz po 2 przełącznicach człowiek ma dość tego żelu w tubie I alkoholu na chusteczce
@dredziuk: W sumie co kto lubi, nie jest to praca na tasmie, nie siedzisz w biurze, ja osobiscie lubie jak nikt nademna nie stoi i mowi co mam robic, imo taka instalatorka najlepsza jest
@Zerp dla mnie ten plus że nie siedzę tych 8 godzin w biurze albo w jednym miejscu tylko cały czas co innego i gdzie indziej. Jeśli chodzi o światłowód w firmie to ja dyktuje co i jak (⌐͡■͜ʖ͡■)
@Zerp niee, spawarka firmowa. O tym Ci nie powiem bo po prostu nie wiem. Wiem tylko ile kosztowała (więcej niż wart jest mój obecny samochód xd). Jak mówiłem nie spawam na własną rękę, robię to na "własnej" sieci.
#pracbaza #gownowpis
źródło: comment_TtYXZjLeYva5Get4bCRwXl9bZFKwxOcd.jpg
PobierzU mnie szczyt umiejętności manualnych związanych ze światłowodami to łączenie patchpanelu światłowodowego z wkładkami SFP+
@Zerp spawanie to tylko część mojej pracy. Zajmuje się też radiem i w sumie całą siecią w firmie. Pracuje u ISPa.
@Samol94 takim małym gówienkiem
źródło: comment_ndOQciBzSObEKYiZF87Y3D4zB4tZBRky.jpg
Pobierzźródło: comment_EXKn5Me8pNqqi965bMy5OxhIBDJiGovh.jpg
Pobierz@mario972: Szybko byś się nauczył, mi prawidłowy spaw wyszedł za 2 razem, chociaż wcześniej nigdy tego w rękach nie miałem. Mam 2 znajomych co od 0 bardzo szybko ogarnęli i robią jakieś większe spawania. Najgorsze chyba to stworzyć sobie sensowne warunki do tego. Spawanie w ciemnych piwnicach czy zimą na jakiś elewatorach to takie średnio