Wpis z mikrobloga

#cad #solidedge #solidworks #cad3d

Padło na mnie. Jaką grafę do kompa polecacie/macie zamontowaną pod CAD3D? Modelowanie dość dużych złożeń (gdzieś do 1000 unikalnych części). Bez symulacji, bez rendorowania. Praca na 2 monitarach.

W tej chwili mam NVIDIA Quadro K620, nie narzekałem na nią, ale niestety zdechła (artefakty, spowolniona praca, wyraźne opóźnienia w wyświetlaniu okien).

Mam zgodę na właściwie dowolną w granicach "ludzkiego rozsądku".
  • 6
Mam zgodę na właściwie dowolną w granicach "ludzkiego rozsądku".

@KuterPstragow: Jak mniemam, chodzi o cenę? Radzę sprecyzować ten ludzki rozsądek, bo najdroższa karta z serii RTX Quadro ma kosztować około 10k dolarów (chyba plus podatki), dla niektórych cena nie gra roli i kupią tak czy siak, ale skoro Ty masz jakąś granicę, to pewnie te $10k będzie za drogo.
@S0LIDEXPERT:

Myślę, że wezmę model niżej - P2000 5GB, od P4000 jest różnica ~2000 zł, a w benchmarkach wcale nie ma takiej dużej różnicy. A porównując z moim K620 i tak będzie dużo lepiej, a on "prawie" dawał radę. Z drugiej strony może lepiej doinwestować i mieć spokój na lepszy czas.

Budżet niby mam do 5000 (przez przypadek usunął 1 wpis wyżej), ale myślę że wystarczy.