Wpis z mikrobloga

#naukowcywiary mają takie motto na tagu:

„Wiara i rozum są jak dwa skrzydła unoszące człowieka ku kontemplacji prawdy” - św. Jan Paweł II

Proponuje zawody. Ja zbuduje model samolotu na podstawie wyliczeń i projektu technicznego opartego na nauce, a ktoś z #naukowcywiary na podstawie wiary w to jak powinien taki model wyglądać, zobaczymy który poleci i będzie prawdziwszym modelem samolotu.
#bekazkatoli #nauka
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Aha... Dziś się dowiedziałem, że KK naucza, że samoloty powinno się projektować bez obliczeń i zdobyczy nauki.

@KakaowyTaboret: Hmm... czyli twierdzisz, że nie do każdej prawdy da się dotrzeć za pomocą wiary? To wymień mi te prawdy do których wiara prowadzi proszę.
  • Odpowiedz
@lakukaracza_:

Dalej nie podałeś mi tych prawd, do których można dojść wiarą. Oboje wiemy, że takich nie ma, więc już Ci daruje.

Dla osoby wierzącej takie są, ale nie wykluczają się one z nauką ¯\_(ツ)_/¯ dlatego nie ma sensu by katolik projektował samolot opierając się na samej wierze. Ba! Pewnie można by to podpiąć pod grzech
  • Odpowiedz
Dla osoby wierzącej takie są

@KakaowyTaboret: Dla osoby wierzącej w elfy prawdą są elfy. To nie żadne prawdy tylko urojenia.

Spoko to w wolnej chwili Cię postalkuję

Lepiej skontaktuj się z tymi co już mnie stalkują i znają moje wpisy na pamieć rok do tyłu, będzie szybciej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@lakukaracza_:

Dla osoby wierzącej w elfy prawdą są elfy. To nie żadne prawdy tylko urojenia.

No jeśli osoba wierząca w elfy uważa, że samoloty latają dzięki pyłowi wróżek. Nawet jeśli wiarą nie można dojść do żadnej prawdy- to katolicy nadal mogą być naukowcami i projektować samolot zgodnie z zdobyczami
  • Odpowiedz