Wpis z mikrobloga

Pamiętajcie przegrywy, że:
- głupszemu się ustępuje;
- ciężką pracą ludzie się bogacą;
- trzeba uderzyć pięścią w stół;
- ludzie oceniają cię po charakterze;
- wszystko zależy od ciebie;
- trzeba być miłym dla kobiet, bo na to zasługują;
- najważniejsze nie są wyniki, tylko czy się staraliście;
- nie szata zdobi człowieka;
- pieniądze szczęścia nie dają;
- wszyscy rodzimy się równi;
- przestrzegaj prawa, bo państwo chce dla nas najlepiej.

#przegryw #stulejacontent #logikaniebieskichpaskow #rozwojosobistyznormikami
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@Borysk5: Tak właściwie to kto wymyślał te przysłowia? Jakiś oderwany od rzeczywistości debil z wodogłowiem zamiast mózgu?
  • Odpowiedz
@Borysk5:

,,najważniejsze nie są wyniki, tylko czy się staraliście"

Przypomniały mi się te rakowe wysrywy podczas Mundialu, że jakaś drużyna zasłużyła na zwycięstwo bo się starała. ( ͡°
  • Odpowiedz
Ale to akurat jest prawda. Mało to bogatych ludzi popadało w depresję czy popełniało samobójstwa?

@falden: nikt nie mówi tutaj o zarabianiu milionów kosztem swojego życia osobistego, a raczej o zarabianiu 1500 vs 6000 xD
  • Odpowiedz
@wuut: Ja rozumiem to powiedzonko w ten sposób, że pieniądze szczęścia nie gwarantują i że nie zawsze większy hajs równa się większemu szczęściu. Niektórzy jednak ubzdurali sobie jakieś inne znaczenie tego powiedzenia (według mnie błędne) i dlatego je wyśmiewają.
  • Odpowiedz
@Borysk5: aż to skorektuję
-głupszemu się ustępuje gdy to nie przyniesie ci żadnych negatywnych konsekwencji a nieustąpienie tylko cię męczy
-ludzie bogacą się ciężką pracą, ale bogacą się bardziej gdy to nie oni tą ciężką pracę wykonują ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-czasem trzeba sie zebrać w sobie i własnie tak p--------ć w stół i po prostu coś zacząć
-ludzie oceniają cię po charakterze. i pierdylionie innych czynników. a co niektórych twój wygląd
  • Odpowiedz