Wpis z mikrobloga

@4x80:

Tylko wiesz, nie katolicy, a raczej ateiści mają dziesiątki razy więcej na sumieniu. Dużo ponad 100 milionów.

Głównie przez to, że ich rzezie rozegrały się w innych czasach a więc przy znacznie mniejszej populacji (patrz grafika na dole).

Druga sprawa mordy dokonane przez innych w żaden sposób nie oczyszczają kościoła z jego okropieństw.

Trzecia sprawa ja nie jestem członkiem partii komunistycznej Mao podczas gdy katolicy pozostają członkami kościoła katolickiego.
Werdandi - @4x80: 

Tylko wiesz, nie katolicy, a raczej ateiści mają dziesiątki raz...

źródło: comment_kCotIXJWS7C4o3zo9eYf5U2RYeuYhuuA.jpg

Pobierz
@4x80: czy ja wiem czy więcej.... sama chrystianizacja Ameryk jest szacowana na 70 milionów ludności rdzennej ( ͡° ͜ʖ ͡°) jak do tego zliczyć chrystianizację Europy, wszystkie krucjaty przeciwko Muzułmanom, wyprawy krzyżowe przeciwko Albigensom i Waldensom (i wiele innych), całą inkwizycje, najróżniejsze wojny religijne np. 30-letnia
powstanie Tajpingów też można by w sumie zaliczyć .... i robi nam się niezła sumka XD
żaden "ateistyczny zbrodniarz" nie mógłby
@Prezes_roku: i dlatego Maryja została przez tą złą wiarę najbardziej wywyższona i otacza się KOBIETĘ tak wielkim kultem, koronuje się na Królową danego narodu etc.
Nowy Testament w porównaniu do Starego pokazuje, jak długą drogę przebyło społeczeństwo i zaczęto kobiety traktować na równi z mężczyznami- a przynajmniej tak nakazali twórcy Ewangelii.
Zbawienie świata byłoby niemożliwe, gdyby nie KOBIETA.