Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
Czy dysk Google sam usuwa foldery? Miałam na dysku foldery z wykładami z jednego przedmiotu. Folderów nie ma, stare linki nie działają, a miejsce jak było zajęte - tak jest dalej. O co kaman?
#pytanie #pytaniedoeksperta #google #googledrive
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sanski wygląda to jakby inny użytkownik komputera usunął to z komputera, albo wszedł na twoje konto Google i z tamtąd skasował. Ale jak miejsca Ci nie przybyło to wejdź w swój dysk z strony google i sprawdź zakładkę kosz, powinny tam być twoje wykłady. Daj znać jak to zrobisz
  • Odpowiedz
  • 0
@temokkor: Faktycznie są w koszu, ale ja ich nie usuwałam ( _) No nic, już mniejsza o to, nie wiem jak ktoś mógłby je usunąć. Jakiś alert że ktoś mi wszedł na konto musiałby się pokazać.
Inna sprawa jest taka, że usunęłam plik ważący 2.4 GB (z kosza też), a miejsca ciągle nie przybyło. Pokazuje mi że mam zajęte 14,8 z 15 GB, nieważne co usuwam. Napisałam
  • Odpowiedz
@Sanski No nic, już mniejsza o to, nie wiem jak ktoś mógłby je usunąć

Jak odeszlas od kompa i nie wylogowałas się z konta Google to ktoś mógł po prostu podejść do kompa i skasować. Nawet jak się wylogowałas x google ale z Windowsa nie (np przytrzymując logo Windowsa na klawiaturze i wciskając L) to ktoś mógł to zrobić z dysku komputera. Jeśli masz aplikacje dysku Google na telefonie a nie
  • Odpowiedz
@Sanski a co do miejsca w koszu to czasem musisz po prostu trochę poczekać aż google dysk,, zorientuje się " że coś usunełas i że masz więcej wolnego miejsca
  • Odpowiedz
W wszystkich tych przypadkach które wymieniłem ktoś korzysta z twojego urządzenia więc google nie wyśle ci informacji ze coś jest nie tak. A nawet jak ktoś wejdzie z innego urządzenia to może wejść w Gmail i skasować tego mejla, jednak musialby poznać twoje hasło. Zobacz czy masz je zapisane w przeglądarce
  • Odpowiedz
  • 0
@temokkor: mieszkam tylko z niebieskim, który mojego laptopa nie rusza i raczej nigdy z nim sam nie zostaje:P poza tym mało tego laptopa używam, a telefon trzymam ciągle przy dupie.
Większe prawdopodobieństwo że nie wylogowalam się na uczelni z konta Google albo coś (bo korzystaliśmy na jednych zajęciach), foldery zostaly usunięte w maju jak zauważyłam w koszu i nie pamiętam, być może jest tak, że sama je usunęłam a po
  • Odpowiedz