Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Czy to jest normalne, że w wieku 20-kilku lat nie mam żadnych znajomych? Jedyni ludzie z jakimi się spotykam oprócz mojej dziewczyny i rodziny to siostra dziewczyny z jej chłopakiem (ale powiedzmy szczerze, zapraszają mnie bo zapraszają ją, tak to by mieli mnie w dupie). Czasem jakieś krótkie spotkanie z koleżankami mojej siostry, ale to raz na kwartał. Mam hobby (sport) który uprawia się z innymi ludźmi, ale nikogo nie poznałem bardziej, no oprócz jakiś pogaduszek na 5 minut, hehe fajnie było no i wszyscy do domu. Znajomości ze szkół/studiów się porozjeżdżały zupełnie.

Mieszkam w dużym mieście gdzie jest dużo eventów i ludzi, ale nie bardzo wierzę w to, że da się poznać kogoś w moim wieku, każdy zajęty robotą, nauką, drugą połówką, a jak już z tobą gadają to jakby z przymusu albo "no tak tak" i gapią się w telefon. I żeby nie było, nie jestem jakąś #!$%@?ą, gadać z ludźmi raczej umiem, często nakręcałem spotkania w grupie tak że wszyscy mieli banana na twarzy i nie było zamuły. Moja siostra ma koleżanki, ale znają się ze szkół i nie mają chłopaków, więc mają czas na znajomych. Te które mają chłopaka odzywają się raz na pół roku.

Tak więc pytanie brzmi - jak i gdzie poznać nowych ludzi, żeby chcieli utrzymać kontakt? Nie mówię o wielkich przyjaźniach, ale fajnie byłoby wyjść na jakieś piwo albo event. Za gównorady pt. "no nie wiem, wejdź w jakąś grupę i do kogoś zagadaj hehe" dziękuję bo jak widać powyżej próbowałem i #!$%@? to daje, każdy pogada chwile i #!$%@? do domu. Może podacie przykłady z życia wzięte gdzie wy poznaliście kogoś (nie licząc szkół/studiów/roboty) i utrzymujecie kontakt?

#przegryw #pytanie #gownowpis #depresja

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: kwasnydeszcz
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy studenckie
  • 12
  • Odpowiedz
Mam te same rozterki ( ͡° ʖ̯ ͡°) przyjaźnie że szkoły jakoś się porozpadały z upływem czasu, na studiach nie poznałam nikogo z kim mogłabym się spotkać po zajęciach, w pracy jeszcze gorzej. Gdzie w tym wieku poznaje się nowych znajomych? ;-;
  • Odpowiedz
OP: @xtomek99 nie o to było pytanie ale ok, ile ludzi tyle opinii. Przyjdzie zaraz inny mirek i napisze swoje wysrywy że jak nie znajdziesz dziewczyny do 2X lat to wszystkie najlepsze partie będą zajęte... I tak się koło #!$%@? na tym portalu zamyka.
@Mescuda jak kiedyś będziesz miał jedną to zobaczysz, że taki układ bez znajomych to nic dobrego. Można się ugotować we własnym sosie.

Ten komentarz został
  • Odpowiedz