Wpis z mikrobloga

Mam przed sobą do podpisania umowę na telewizje dla rodziców, pierwsze 5 miesięcy za darmo, także umowa ważna jest dopiero od lutego 2019 roku, wg usługodawcy, te 5 miesięcy mogę traktować jako okres próbny, i zanim umowa zacznie obowiązywać, mogę bez żadnych konsekwencji (wg usługodawcy) ją zerwać.
Umowy przeczytałem, oczywiście nie ma nic o darmowym okresie 5 miesięcy, okresie próbnym ani zerwaniu umowy bez konsekwencji.

Moje pytanie jest takie - dzwonić do usługodawcy, aby dał mi dodatkowo do podpisu umowę na okres próbny z wcześniejszą możliwością rozwiązania jej? Czy jak to inaczej można rozegrać?

#prawo #pytanie #kiciochpyta
  • 1
Chociaż teraz jeszcze doczytałem - 'Roszczenie to nie przysługuje w przypadku rozwiązania umowy przez Abonenta przed rozpoczęciem świadczenia usług' (roszczenie = kary za jednostronne rozwiązanie umowy przez abonenta) - rozpoczęcie świadczenia usług przypada na lutego 2019, nie licząc teraźniejszego okresu próbnego.

W takim razie, wg mnie mogę zerwać umowę bez konsekwencji, byle zrobić to przed lutym 2019 - tak?