Aktywne Wpisy
Fiszermen +255
Ładna konstrukcje popełniłem?
jakis_login +118
Wczoraj zmontowałem sobie biurko, które sam zaprojektowałem (taa... niby nic szczególnego, ale musiałem np. uwzględnić kaloryfer, odstający parapet i lekko uciekającą ścianę). Blat z podwójnej (sklejone dwa arkusze ze sobą) płyty meblowej - grubość 3.6cm. Nogi stalowe, tzw. loftowe, zamówione pod konkretny wymiar tak, by biurko miało wysokość 80 cm (ostatecznie ma 80.6, bo zapomniałem uwzględnić te 0.6 cm...). I teraz najlepsze - szerokie na ... 2.60m :) Przesiadłem się z biurka
Na zdrowy rozsądek pomyślmy - dlaczego aż tak zależałoby mu na ochronie tegoż miejsca? Nasuwa się kilka odpowiedzi:
*Jest tam coś zbyt prywatnego by to ujawniać
*Jest tam taki k---a syf że nawet się nie wejdzie
*Rzeczy będące tam były własnością rodziców a konon nie chce ich ruszać z szacunku
*Żarłak skrywa tam kosztowności lub b--ń
*Żarłak boi się że owy strych się zawali, gdy wejdzie się tam po tylu latach.
Jednak mając te odpowiedzi, trzeba też skontrować je argumentacją tego typu:
-ukazywanie brudu i syfu to nic nowego dla konona
-cały ten dom był rodziców, sprzęty itp a on tam sra w machy i nie sprząta więc to też nie o to chodzi
-żarłak dawno by już pokazał tą b--ń a jeśli chodzi o kosztowności to już dawno by coś kupił
-strach przed zawaleniem też odpada, gdyż nitr00jor nieboży waży na oko z 60kg a stropy nie zawalaja się od takich ciężarów ot tak, a mimo to wpuścić go tam z kamerą nie chce.
Pozostaje więc opcja nr.1 - jest tam coś prywatnego, być może zakazanego.
Kononowicz zdaje się być przywiązany do rodziców - za żadne pieniądze nie chciał sprzedać Lublina otrzymanego w prezencie, a także całego tego domu. Widać ewidentnie, że więź rodzinna była pielęgnowana od maleńkości. Myślicie więc że krnqbrny żarłak ot tak dałby rodzicom zostać zjedzonymi przez robaki w trumnie? Otóż nie. Na strychu z całą pewnością leżą zmumifikowane ciała rodziców. Idealne miejsce na owy proces - gorąco jak j00rowi na jednej kanapie z zuzią borzq, brak wilgoci i ciemność sprawiają że rezydencja boża jest grobowcem, tak jak piramidy w egipcie.
Dziękuję za tą wypowiedz ugułem
#kononowicz #suchodolski #szkolna17 #patostreamy
PS
NA bank na poddaszu jest miejsce powstania klątwy, która dopada każdego kto sprzeciwi się lub zrobi coś nieprzyjemnego dla przewodniczącego
W swieta pili normalna Vadke. Flache Soplicy Major dostal w paczce i chomikowal od wrzesnia lub pazdziernika, a Zubrowke kupil w Wigilie Konon, gdy dostal 100zl od Szczocha. Jest nawet filmik jak robia we trojke liste zakupow i Prezydent wpisuje na nia gorzale. Jareczek przylecial do nich z samego rana w Boze Narodzenie wlasnie po to, aby nie ominela go zadna kolejka.
A co do bimbru,