Wpis z mikrobloga

nsfw
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 196
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@loczyn: O tobie mogę powiedzieć to samo i będzie to tak samo miarodajne. Tylko, że w twoim przypadku dochodzi nieświadomość, ignorancja, krótkowzroczność, megalomania, wywyższanie się, uważanie się za kogoś, kto ma jakiś specjalny cel (związany z jakimś wyimaginowanym panowaniem nad światem), nadmierna pewność siebie i sensu swojego życia, chęć sprawiania bólu innym istotom żywym itp. itd. Można by wymieniać bez końca wady typowego człowieka, który tak wiele nie wie, ale
  • Odpowiedz
@Voraz: Ja po prostu podchodzę z bardzo dużym dystansem do tego co mnie otacza i nie mam zamiaru identyfikować się z niczym, bo to prowadzi do wynaturzonych zachowań. W szczególności w przypadku człowieka jest to aż nadto widoczne.
  • Odpowiedz
@AlgorytmPrima: Wiem, że trudno ci zaakceptować, że to co uważasz za niesamowite, rozwojowe, postępowe, znakomite, prowadzące do jakiegoś mistycznego celu i w ogóle och, ach, to są tak naprawdę nic nieznaczące drobnostki, ale mógłbyś przynajmniej spróbować...
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 7
@HAL__9000: właśnie nie wynatrurzonych. W naturze całkowicie normalne jest zabijanie dla przyjemności, zabawy, treningu (czyli niejako testów) czy jedzenia. Jest to potwierdzone badaniami nad wieloma gatunkami zwierząt.

A to że tak już jest to można mieć pretensje do bytu który ustalal zasady tego świata ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Voraz: W przypadku człowieka wynaturzenie wygląda nieco inaczej. A przynajmniej powinno, bo mając już tę inteligencję powinien jednak odczuwać coś więcej niż czystą żądzę wykorzystywania i co gorsza zabijania słabszych istot pod płaszczykiem osiągania własnych, czasem (a może nawet i często) niecnych celów. Tak to już niestety jest, jak inteligencja wybije niby do wysokiego poziomu, ale nadal zbyt niskiego i wadliwego, żeby uczynić z niej w pełni pożyteczną i pod
  • Odpowiedz
@Cruise: typie po co wrzucasz takie rzeczy jest niedziela ludzie chca sie wykuzowac zapomniec o zle tego swiata i tym ze jutro bedzie poniedzialek s ty im wyjezdzasz z krolikem ze szkielkiem w brzuchu zeby bylo widac jak go jedze kleszcze masz ty w ogole rozum i godnosc zielonki?
  • Odpowiedz
@archol039: Imbecylu, przeczytaj jeszcze raz mój komentarz - może zrozumiesz co tam faktycznie jest napisane. Poza tym już napisałem co o tym myśle - post powstał tylko żeby w------ć ludzi, a autor na sile robi z siebie debila poruszając kwestie, które są oczywiste dla dziecka z podstawówki.
  • Odpowiedz
@Skyworld:

A tak właściwie z jakiego powodu życie człowieka jest ważniejsze? Jakiekolwiek sensowne argumenty czy bo tak i c--j?

zycie człowieka jest wazniejsze poniewaz czlowiek jest najbardziej zaawansowanym produktem ewolucji. miliardy roznego rodzaju mutacji. setki tysiecy slepych drog. w koncu wychodzi produkt najbardziej zaawansowany. dlatego jest wazniejsze.

BTW - kazdy eksperyment na istocie zywej, ktora nie jest szkodliwa dla innych istot zywych, ktory to eksperyment nie ma zadnego sensu i
  • Odpowiedz
@HAL__9000: Jak kazdy inny gatunek - po prostu chcemy przetrwac. Sprawiamy bol, w konkretnym celu. Nie lubie jak ktos robi bez celu, ot chce sie poznecac, ale jesli robi to nauka to sorry. Krokodyl jak cie spotka przy brzegu, nie bedzie rozmyslac, ze w sumie nie jest moralne tak cie szarpac za noge.
  • Odpowiedz