Wpis z mikrobloga

nsfw
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 196
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Cruise: xD czlowiek jest ponad zwierzetami. ale szczury, kroliki czy inne gryzonie? daj spokoj. zluzuj stringi

@crazykokos: nadludzie 75 lat temu byli nad podludźmi, robili na nich badania w Oświęcimiu i w jednostce 731. Etap nadludzi na szczęście się skończył, ale k------o, które w nich siedziało, nadal ma się dobrze.
  • Odpowiedz
Czy Ty właśnie porownales życie królika do życia ludzkiego?

@SH91: Jedno i drugie to taka sama istota żywa. Dlaczego ktokolwiek miałby wywyższać człowieka? Bo co, bo ma trochę bardziej rozwinięty mózg? Jak nie widać nie na tyle rozwinięty, żeby wyzbyć się wad, które posiada w zdecydowanym nadmiarze.
  • Odpowiedz
@crazykokos: Badania na zwierzetach są c---a warte. Dlatego w Unii zakazano testowania kosmetyków na zwierzętach. A za jakiś czas zakaże się testowania lekarstw na zwierzętach. I świat się z tego powodu nie zawalił, a milionom małych zwierzaków uratowało to życie i zapobiegło śmierci w męczarniach, zadawanej przez zwyroli twojego pokroju.
  • Odpowiedz
@MojaKlawaPiszeCoChce no cóż. Nie zgadzam się. Badania na zwierzętach są potrzebne. Mam kilku przyjaciół na biologii UW, doktorantów. I naprawdę fajne badania robią z tego co mi opowiadaja. Np. był przełom dzięki temu jeśli chodzi o stwardnienie rozsiane. Śmierć szczura w męczarni jakoś mnie nie rusza. To tylko szczur. Żyją dwa lata. Już nie róbmy z siebie matki Teresy. Liczy się rozwój, postęp.
  • Odpowiedz
No ale to co za problem robić takie testy na ludziach. Jak ktoś ma raka to i tak zaraz zdechnie to co za problem sobie na nim potestowac?

@Cruise: główny problem jest taki, że ludziom trzeba płacić. już sam wasz bambinizm winduje koszta r&d w sektorze medycznym na poziomy absurdu.
  • Odpowiedz
@niko444: Nie trzeba umierać. Nie trzeba nawet się rodzić. Tak, wyginięcie gatunku ludzkiego to jedyne słuszne rozwiązanie. Nie nadajemy się do istnienia na tym świecie. Jesteśmy jednocześnie zbyt inteligentni i zbyt głupi. Coś takiego nie może dalej iść ze sobą w parze. Natychmiastowe zaprzestanie reprodukcji jest jedynym sposobem na przywrócenie ładu i porządku na Ziemi. Swobodne, powolne, kontrolowane wyginięcie to najlepsze, co może się nam przytrafić. Wystarczy chcieć. Wystarczy chcieć
  • Odpowiedz
@Cruise r---------a mnie gadanie jacy to ludzie sa wielcy bo maja taki ogromny wplyw na ekosystem. K---a panowie zycia i smierci. A prawda jest taka, ze natura ma na nas w------e, bo ona sie zmieni, my wyginiemy i znowu sie "ustabilizuje". I tak się dalej żyje na tym padole.
  • Odpowiedz