Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 160
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kynareth: oj no bez przesady, widok hemoroidów wychodzących z odbytu przy porodzie siłami natury to nie jest nic nadzwyczajnego, wątpię żeby jakiekolwiek pielęgniarki tak reagowały na ten widok. A nietrzymanie moczu to powikłanie, które nie wynika tylko z dużej ilości porodów, są inne przyczyny i to się leczy. Nacinanie krocza to tez nie jest nic takiego, robi się to w trakcie skurczu, kobiety nawet tego nie zauważają. Nie ma co
  • Odpowiedz
Po co tworzyć kolejne życie skoro jest tyle dzieciaków w domach dziecka czekających na dom? Tworzenie nowego życia jest egoistyczne, obstaję przy swoim.

@schizma: sensem istnienia każdego gatunku jest przekazywanie swoich genów. W większości gatunków chodzi też o geny własnej jednostki a nie np. królowej-matki.
  • Odpowiedz
@Kynareth: @struga: wiele kobiet olewa przygotowanie do porodu podczas ciąży - prawidłowa dieta, która pomaga przy zaparciach i zmniejsza ryzyko hemoroidów, ćwiczenia mięśni dna miednicy, które uelastyczniają kanał rodny dzięki czemu wszystkie tkanki lepiej się zrastają i poród bywa łagodniejszy, na dodatek przez 9 miesięcy nie mają absolutnie żadnej aktywności fizycznej bo SĄ W CIĄŻY. Takie przypadki opisane w artykule to przypadki ekstremalne (dlatego są opisane). Nikt nie
  • Odpowiedz
@Kynareth: no a od kogo miałaś słyszeć? od ojców? Każdy ma inną wrażliwość i niektóre kobiety po prostu upajają się tymi opowieściami, często koloryzowanymi. Ciąża, poród i połóg to rzecz naturalna i tak trzeba do tego podejść. Kupa też nie jest fajna i ładna a każdy ją robi ;)
  • Odpowiedz
Hej hej ale chyba jest w tym wszystkim jakiś złoty środek pomiędzy egoizmem sprowadzania kogoś na „okrutny świat” a tchórzostwem i przekazywaniem genów. Wystarczy trochę pomyśleć zanim się coś zrobi i odpowiednio sie do tego przygotować zarówno psychicznie fizycznie ale przede wszystkim finansowo. Nie sztuka jest zapakować beniz into w----a a później „eeehehe nooo dziecko nie, takie o”. Zanim się na cos takiego zdecyduje to muszę być pewien ze jestem na tyle
  • Odpowiedz
Ludzie mi czasem sugerują,że jestem nienormalna, że nie chce mieć dzieci, a sami fundują sobie takie akcje na własne życzenie. Kto tu jest nienormalny?

@Kynareth: TY. I nie piszę tego ze złości bo mi się nie podoba twój światopogląd, tylko czysto logicznie twój argument względem tego co pokazałaś jest bez sensu i na poziomie ameby umysłowej, typowej grażyny.
  • Odpowiedz