Wpis z mikrobloga

Rynek najmu we #wroclaw to jest rak raków. Jeśli ktoś wie, że będzie musiał się bawić w ten sport to radzę się przygotować na:

-przykry standard mieszkań - w niektórych nawet brak pralki, tragiczny sanitariat, grzyb, meble z prl lub gorsze, których nie można wywalić
-pazerni wynajmujący - 60zł od metra na psiaku albo końcu buforowej za kiepski standard
-"biura nieruchomości" pobierające 80% czynszu za odnalezienie ich ogłoszenia na olx i oczywiście drugą prowizję od właściciela nieruchomości
-ogłoszenia nieaktualne po 10 minutach, nawet te średnio ciekawe

I nawet jak człowiek jest już na to wszystko przygotowany to i tak trafi na jeszcze bardziej wybitnego dzbana, który np. mieszkania nawet nie będzie chciał pokazać "bo nie chce mi się jechać, a do niedzieli i tak zejdzie".

#nieruchomosci #gorzkiezale
  • 13
@skarbie: ja znalazłem kawalerkę za 2k z wszystkim, z klimatyzacją, biurkiem i w centrum miasta. Polecam ten stan - szkoda że mało jest tak niezłych ofert :/. Najśmieszniejsze są te mirkoapartamenty z startera xD
@skarbie: no niestety trzeba do porzygu odświeżać olx. Mnie jak szukałam to wkurzały komentarze "a mi się udało znaleźć 2 pokojowe w centrum za 2 tys", bo wydawało mi się, że w obecnej sytuacji, to tylko po znajomości albo standard PRL. Ale szukałam wytrwale(1,5 miesiąca) i też mi się udało takiego białego Kruka wśród mieszkań ogarnąć
@xbonio: Centrum (między Jana Pawła a Pomorską). 55 m2. 2 pokoje. Klimatyzacja w standardzie, zmywarka, itd - mieszkanie stadard bardzo wysoki. W budynku ochrona