Wpis z mikrobloga

@HefiDL: częściej gotować będę samą kaszę, bez mięsa, może z warzywami. Czas 20 minut jest jeszcze dla mnie do zaakceptowania, ale powyżej to już za długo dla mnie.
  • Odpowiedz
  • 0
@HefiDL tak, bo na wodzie większość tych fosforow i magnezów jest wypłukiwana z kaszy. I jeszcze ten BMC12 czy jakoś tak, który znajduje się w folii, i wchlaniany jest przez kasze w trakcie gotowania. Choć podchodzę do tego tak sceptycznie, uważam to za mit, jak z tymi kawałkami plastkiu w białym ryżu, czy witamina C lewo, czy tam prawo skrętne.
  • Odpowiedz
  • 0
@Berkel_88 Powiem Ci tak z parowaru profit jest taki ze jak wlozysz mieso kasze warzywa to zostaiasz to i zapominasz na 20 min po nich albo masz gotowe papu albo dolewasz wody na kolejne 20. Obiad gotowy a Tyasz 40 min dla siebie na inne czynnosci. Ziemnaki bez przypraw wychodza super smakuja jak z ogniska. Ja polecam zmienic gotowanie calego obiadu na parę super sprawa.

Moze fakt są związki dodatkowe ale
  • Odpowiedz