Wpis z mikrobloga

@Wo0cash pare lat temu znajomek mial 156 po lifcie z 1.9 przejezdzil nia kolo 60 tys bez rzadnych problemów jezeli chodzi o silnik mimo ze latal na kolejowej ropie, gorzej z zawieszeniem tam juz trzeba było dokładać
  • Odpowiedz
@Wo0cash z blachą akurat problemu nie miał ale wachacze robił srednio raz w roku, kwestia ze nie mam pojecia jakiej jakosci czesci kupował ale mimo to gdybym miał teraz jakieś auto w klekocie brac to tylko tą alfe bo w porównaniu do pastuszka mozna powiedziec ze ten silnik to cud miód i orzeszki ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 2
@Wo0cash
Ja mam 2.4 20V
Silnik raczej nie do zarżnięcia, ale reszta to długo by pisać.
-Przeguby wewnętrzne + półosie - mam auto 3.5 roku, dwa razy musiałem wymieniać stronę kierowcy (ta tańsza, bo krótsza), a wcale nie pałuję auta spod świateł itd.
-Podłoga - dobra konserwacja i nie będzie źle, ale...
- Progi i drzwi tylne - mam 2004 i na progach mam już rudą, na drzwiach od strony wewnętrznej również, co wynika z debilnego zaprojektowania połączenia drzwi z
  • Odpowiedz
  • 1
@aarahon Coś w tym jest... 1.9 16V ma lepsze właściwości jezdne, bo 2.4 20V jest po prostu zbyt ciężkie do tego auta, na mokrym trzeba mieć dobre opony żeby móc szybciej wchodzić w ostre zakręty. Spalanie - ostatnio lałem do pełna i mi wyszło 8.5l, jazda mieszana, styl jazdy również (czasem oszczędnie, czasem deptanie do podłogi, mniej więcej po połowie). Teraz jeżdżę oszczędnie, więc za kilka dni mogę napisać ile paliła.
  • Odpowiedz
  • 1
@Wo0cash
Wielowahacz, koszty są podobne do innych samochodów na takim zawieszeniu. W 2.4 20V dochodzi takie coś, że wiele części napędowych i zawieszenia pasuje tylko i wyłącznie do tego silnika, stąd wyższe ceny. Jeśli byś kupił ten silnik to musisz mieć mechanika, który naprawi na Twoich częściach, bo serwisy mają chore części, a często nie mają ich nawet u swoich dostawców, np. zaraz po zakupie wylał się tylny amortyzator - części
  • Odpowiedz
  • 0
@Johny3: Tak jak mówisz, raczej będę rozglądał się za 1.9, mam nadzieje ze będę zadowolony z samego samochodu, bo mam do nich mega słabość :)
  • Odpowiedz
  • 1
@Wo0cash
Znajdziesz zadbany egzemplarz, to będziesz zadowolony ;) Całkiem fajny samochód, wcale nie wygląda na swój wiek i ma dobrą dynamikę.
  • Odpowiedz