Aktywne Wpisy
ChwilowaPomaranczka +328
Drogie dzieci, nie bajtujcie na wykopie bo was zmiecie z planszy xD Dzwoniono właśnie do mnie z Komendy rejonowej Warszawa Ochota celem stawienia się na komendzie i złożenia wyjaśnień w sprawie mojego małego bajta xD mam być o 16. Wgl jakim cudem ustalono moją tozżsamosc w ciągu 2h? @a__s wy te dane użytkowników rozdajecie na priv czy co? Dajcie plusa a zawolam co mi powiedzą i co ja powiem im. #wykop #
mirkiswirki +108
Aktualnie mam 32 lata i przez chwilę zastanowiłem się nad tym co będzie zawodem przyszłości.
Ale żeby coś przewidzieć trzeba zrozumieć dotychczasowe trendy i tak sobie myślę kto wygrał życie, a kto przegrał.
Lata 1990-95
Czasy dzikiej prywatyzacji, otwarcia granic, zmian politycznych
+ kto znał angielski lub miał studia wygrał życie (rynek pracodawcy ale wykształconych niewiele)
+ kto otworzył firmę import export (brak towarów zachodnich i w ogóle każdych)
+ kto zakupił
Ale żeby coś przewidzieć trzeba zrozumieć dotychczasowe trendy i tak sobie myślę kto wygrał życie, a kto przegrał.
Lata 1990-95
Czasy dzikiej prywatyzacji, otwarcia granic, zmian politycznych
+ kto znał angielski lub miał studia wygrał życie (rynek pracodawcy ale wykształconych niewiele)
+ kto otworzył firmę import export (brak towarów zachodnich i w ogóle każdych)
+ kto zakupił
Hurr durr jak możecie narzekać na gownobulki z marketu za 18 zł xD
świat- tanie żarcie na szybko
polska- drogie hipsterskie do tego średnio szybko
@Piottix: w punkt, do tego w PL nie ma zwyczaju jeść na mieście jak np. w UK. Jak po powrocie z Walii zobaczyłem stosunek cena/zarobki w Warszawskich(pustych) kawiarniach, to się w głowę popukałem.
Wymuszana polemika bo i temat kontrowersyjny. Ale coz, pewnie dowiemy sie, ze my plebs ktory szydzi z hot doga za 18zl, nie mam pojecia o gastronomii ile to wyrzeczen potu i lez. I ze powinnismy sie #!$%@? cieszyc ze mozemy, zaplacic tylko
Wczoraj bylem w beach barze kolo zawalnej- dwa food trucki jeden zapieksy drugi hot dogi. Ja skusilem sie na 50cm (groupon za 12 ziko na cebulce here) i byla smaczna, znajomi zaplacili 45 ziko za dwa hot dogi, ktore
Co do gastro we wrocku - jest duzo fajnego jedzenia ale niektorych cenowo powalilo racja. Przyklad - glupie Vafanappoli ktore pizzalke ma super ale ceny mogli by trochu zmiejszyc bo Happy Little