Wpis z mikrobloga

@Hannahalla: zjadłbym krokietów z barszczem czerwonym, ale żeby buraki w barszczu były wielkości frytek, żadnych innych dodatków, tylko buraki, do tego poproszę parowańce ze śmietaną lub opcjonalnie ze skwarkami na wynos, dziękuję
  • Odpowiedz
@Hannahalla: Pierogi jak będziesz robiła, to zrób ruskie z dodatkiem kapusty, w bieszczadach się sprzedają dobrze, nie pamiętam nazwy, jadłem ostatnio - spoko. Albo zrób tak, że zetrzesz trochę ziemniaków, dodasz trochę ugotowanych, sól, pieprz, jaja i do piekarnika. Danie robione w różnych miejscach Polski ale za ch*j nie pamiętam jak w poszczególnych rejonach się nazywa ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Hannahalla: kluski kudłate, knysze, kniazie, krężałki , łewesz, małdrzyki, pampuchy z jagodami, pamuła, pierogi z serem, kaszą gryczaną, makiem, jagodami, kapustą, niczym xD, pierogi razowe, ruskie na milion sposobów, pilzneńskie, tarte, z bobem, z miętą (jak wspominałaś), warzywami, pierogi z tartych ziemniaków, pieróg gryczany, placki ziemniaczane "bandurjanki", plaskanka serowa, podpłomyki!, proziaki, pyzy z fasolą, grzybami, drożdżowe i zwykłe, racuchy z dyni, na kwaśnym mleku z jabłkami, smalec z gruszką i
  • Odpowiedz