Wpis z mikrobloga

Cześć wszystkim, niedługo jadę do woj. podlaskiego. Widzę, że post niżej jest podobny problem, ktoś się pyta o atrakcje w okolicy 100km od Grajewa, ja będę w drugą stronę od Białegostoku - bliżej Bielska Podlaskiego. Jest coś wartego zobaczenia ok. 100km od wspomnianego Bielska? Białystok, Puszcza to wiem, może po drodze Hajnówka (wyskakuje jakiś park miniatur zabytków Podlasia, jest jeszcze jakaś wąskotorówka, ale u mnie w sąsiednim Bytomiu również wąskotorówka jest, więc parcia na nią nie mam).

Białoruś jest blisko ale tam chyba trzeba ogarniać jakieś formalności i wizy jak dobrze doczytałem więc raczej odpada, a oprócz wymienionych wyżej miejsc niewiele więcej udało mi się znaleźć. Może jakieś ciekawe cerkwie, zabytki, ładne miejsca do posiedzenia?

#pytanie #podlasie #podrozujzwykopem #bialystok
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@100kW szukam i nie umiem chyba znaleźć :/ pod którym tagiem?

@StarySkuter no niby nie trzeba, ale trzeba jakieś pozwolenia (czy jakoś tam jak to się nazywa) załatwiać, a na jakieś długie podróże się po Białorusi nie nastawiałem - zrobić wypad na jeden dzień (raczej Brześć), poszwędać się, zobaczyć co mają w lokalnych sklepach i wrócić, a nie wiem jak długo trzeba czekać na granicy, czy nie zaczną czegoś wymyślać i
  • Odpowiedz
@chrup w mielniku jest kawałek zamku nad Bugiem. las krzyży w grabarce. Coś mi różowy podpowiada o ziołowym zakątku ale nie wiem dokładnie gdzie to. Szeptucha w orli. Ogólnie ciężko trochę o atrakcje w tamtych rejonach. Lody w Bielsku w parku przy urzędach są spoko. Siemiatycze omijaj bo to dziura z p-------m skrzyżowaniem w centrum xD zajedz sobie do Białowieży tam spokojnie cały dzień można spędzić na spacerowaniu. No i obok
  • Odpowiedz