Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Majk_: nie ma nic mądrzejszego niż plucie na 20 wieków tradycji. Przez 20 wieków znieśliśmy takie głupoty jakie ludzie uprawiali wtedy, że głowa mała, zasłanianie się więc 20 wiekami tradycji jest równaznczne z mówieniem, że 20 wiekowa tradycja gwałcenia dzieci jest dobra bo ma 20 wieków.
  • Odpowiedz
Ja chcę zobaczyć schizmę!

@kvvach: dla formalnosci? :D Toc juz w zasadzie po... Kosciol Torunski tu panuje - taki kosciol narodowy jak w Rosji.
  • Odpowiedz
@Pangalaktyczny-Gardlogrzmot: zawsze słowo ludzkie jest ważniejsze od słowa bożego, bo bogowie jakoś nigdy się nie kwapili do rozmowy ze swoimi wyznawcami… Różnica tylko w poziomie zorganizowania religii — czy interpretację wykonuje każdy wyznawca (niektóre sekty protestanckie), lokalny przywódca duchowy (islam, judaizm) czy jakiś centralny organ (katolicyzm).
  • Odpowiedz
@Majk_: No to był w błędzie. Błądzić jest rzeczą ludzką. Różne rzeczy były przez Kościół uważane tak a teraz są inaczej. Kiedyś tortury też były uważane za dopuszczalne i mówiono pewnie że z mocy Ducha Świętego. To że ktoś powie że to jest z Jego mocy nie oznacza wcale że to musi być prawda, każdy może mówić co chce. Może Duch Święty specjalnie natchnął co do kary śmierci dopiero teraz
  • Odpowiedz
@Majk_: gdyby mnie ktoś spytał, co mnie najbardziej mierzi w ateistach, bez wahania bym odpowiedział, że brak wiedzy. Nie przeszkadza mi wasz brak wiary, nie przeszkadza mi, że macie inne zdanie - ale zdecydowanie przeszkadza mi, że wasza wiedza zatrzymała się na poziomie pierwszoklasisty. Tyle przymusowych lekcji religii w szkole, a nadal guzik wiecie o Kościele Katolickim, tylko przypisujecie mu twierdzenia heretyków, zwłaszcza protestantów, albo jątrzycie problemy ze Starym
  • Odpowiedz