Wpis z mikrobloga

Zmotoryzowane Mireczki z #poznan oraz #wroclaw jest pytanko! Jeśli jedziecie autem między tymi dwoma miastami to częściej którą trasą? Przez Leszno czy Śrem i Kórnik? pytam bo w następnym tygodniu startujemy na stopa (docelowo do Czarnogóry) i nie wiem gdzie stanąć żeby nie czekać pół dnia :D dodam, że to będzie niedziela, godziny poranne ( ok 6 ruszamy z Poznania) :P

Którędy pokonujesz trasnę Poznań - Wrocław

• Przez Leszno 63.8% (37)
  • przez Śrem i Kórnik 36.2% (21)

Oddanych głosów: 58

• 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Atk_to_na_tyle: stan tak żeby można było się zatrzymać , ostatnio jechałam trasa do Wrocławia przez Leszno i minęłam 3 pary czekające na stopa w takim miejscu ze ja autem nie miałam możliwości się zatrzymać. Tzn owszem - obok nich. Ale kiedy już się zbliżyłam i doczytałam miejscowość na kartonie i mogłam przemyśleć czy jadę tamtędy czy nie, czyli byłam prawie na ich wysokości, nie było możliwości zatrzymania się. Gdyby zaraz
  • Odpowiedz
@Atk_to_na_tyle: t. wielkopolanin z krwii i kości mający rodzinę w Śremie i dosyć często tam jestem

pytanie czy jechać przez Śrem i Kórnik, a Leszno jest troche głupie, bo Śrem jest idealnie między Poznaniem a Lesznem w chyba takiej samej odległości, więc żeby dojechać do Leszna to trzeba (chyba że objazdem) przejechać przez Śrem i Kórnik (chociaż teraz tam jest droga taka że nie trzeba jechać przez Kórnik), tym bardziej
  • Odpowiedz
@Atk_to_na_tyle: Po tym, jak większość trasy między tymi miastami łączy S5, to zdecydowanie przez Leszno.

Ale jeśli lecicie na Czrnogórę z Poznania, to imho lepiej będzie na warszawę, a potem na południe gierkówką a dalej na Słowację. Duuuużo więcej aut i okazji.
  • Odpowiedz
@Atk_to_na_tyle: w sumie tak, jeszcze jest przez Kościan, bo to po tej drugiej stronie hmm...

no na stopa to najlepiej by było oczywiście jak najdalej, więc jak w Poznaniu znajdziesz kogoś kto zapyla do Leszna to jedź do Leszna oczywiście, tylko nie wiem czy kogoś znajdziesz na taką trasę, bo jak jadą do Leszna to pociągiem, a wiem co mówię bo pracowałem przez 10 lat w Poznaniu i najwięcej widziałem
  • Odpowiedz
@Wozyack: no właśnie rozważałam tę opcję, ale z tego co czytam to przez Wrocław, Katowice i dalej Bratysławę wychodzi to samo, zaznaczę jeszcze że nad Balatonem mamy jeden nocleg więc nie chcemy jechać srticte przez Budapeszt
  • Odpowiedz
@niochland: ja do Leszna jeździłam wielokrotnie stopem i nie czekałam dłużej niż 10 min (z tabliczką) ale teraz nie będę jechała sama więc tutaj może mieć znaczenie ilość samochodów dlatego zrobiłam ankietę :P
  • Odpowiedz
@Atk_to_na_tyle jeśli nie musicie bezpośrednio to nie będzie łatwiej trasą w stylu poznań - > Kórnik - > Śrem - > Dolsk - Gostyń - > Krobia - > Rawicz - > Wrocław? Bo Poznań - Gostyń jest dość mocno uczęszczana
  • Odpowiedz