Wpis z mikrobloga

Typowy przegryw interesuje się historią, polityką, filozofią, socjologią, filmem (szeroko pojętym a nie tylko premierami w multikinie), muzyką klasyczną, sztuką (malarstwo, rzeźba, architektura), literaturą klasyczną i współczesną, analizą popkultury, cywilizacją łacińską, prawem, antropologią, poezją a czasami też naukami scislymi.

Typowy normik interesuje się swoim ajfonem, xboxem, tinderem i fejsbukiem.
#przegryw #bekaznormictwa
  • 18
@AurenaZPolski: Interesuję się połową z wymienionych przez ciebie rzeczy, kiedyś czułem się przez to lepszy od ludzi którzy wklejają zdjęcia z wycieczek, z tego jak żrą jakieś dziwaczne dania itp. Dzisiaj myślę zupełnie na odwrót, na #!$%@? mi to interesowanie się polityką czy socjologią ? Zarobię na tym jakoś ? Przecież od tego gówna tylko nerwicy się można nabawić, tylko politycy mają w tym interes bo sobie mogą nastawiać ludzi przeciwko
@AurenaZPolski: ta, ilu z nich potrafiłoby choćby uporządkować renesans, klasycyzm i barok w kolejności chronologicznej,wskazać ramy czasowe i powiedzieć o każdym z nich jedno sensowne zdanie? Albo wymienić i opisać więcej niż jeden obraz Rembrandta? Opisać podboje Aleksandra Wielkiego, wymienić przyczyny i skutki rewolucji francuskiej czy powiedzieć co to jest pokój wersalski? #!$%@? 1% xD
Typowy przegryw interesuje się historią, polityką, filozofią, socjologią, filmem (szeroko pojętym a nie tylko premierami w multikinie), muzyką klasyczną, sztuką (malarstwo, rzeźba, architektura), literaturą klasyczną i współczesną, analizą popkultury, cywilizacją łacińską, prawem, antropologią, poezją a czasami też naukami scislymi.

@AurenaZPolski: A potem jak się pytasz czym taki przegryw zajmuje się w życiu, to odpowiada, że pracuje za 1500zł na magazynie. Jak to jest co?
@kasaqwerty Powodów może być wiele. Na przykład brak formalnego wykształcenia, pomimo zainteresowań ktoś nie decyduje się na podjęcie kontynuowania nauki przez co na rynku pracy na starcie ma gorsza sytuację od innych. Drugim powodem może być to, że ktoś kiedy posiada szerokie zainteresowania tak naprawdę nie jest w niczym bardzo dobry, dziś gospodarka promuje specjalizacje, więc dla takich ludzi również ciężko o miejsce na rynku pracy. Kolejna kwestia to umiejętności nawiązywania relacji