Wpis z mikrobloga

Za 3 tygodnie opuszczam #niemcy po 5 latach żeby rozpocząć kolejny etap, kolejna duża zmiana w życiu i mnóstwo planów- niepewność połączona z ekscytacją, w końcu się coś dzieje bo stagnacji nie cierpię ( ͡° ͜ʖ ͡°) Oczywiście jeszcze nie zdążyłem się przeprowadzić ale już planuję następne kroki i jeśli uda mi się obok etatu rozkręcić własny biznes który powinien byc możliwy do zdalnego zarządzania, to prawdopodobnie za 3-4 lata kierunek Chiny/HK ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#pracbaza #gownowpis #emigracja
  • 12
  • Odpowiedz
@jalop: dzięki, wytrwałości mi nie brakuje i jeszcze nie udało mi się nie zrealizować czegoś co sobie założyłem, ale w końcu ten moment na pewno nadejdzie bo zakładam sobie cele jak w korpo, co rok 2x większe ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@Triplesix to dobrze. Wielu przedsiębiorców w mojej okicy zaczynało od warsztatu w garażu, a dzisiaj jeden dysponuje już flotą 400 ciężarówek. Wytrwałości mu nie brak (:
  • Odpowiedz
@Triplesix: W Chinach to będziesz zawsze traktowany jak głupi białas. Nawet w Szanghaju czy innym Pekinie. W HK pewnie też. No chyba, że lubisz, to spoko. Plus taki, że tam policja bije czarnych i arabów xD
@jalop: Odpowiedź - lata 90te/pieniądze z lat 90tych. Ech nie dadzą nigdy takich możliwości
  • Odpowiedz
@Marcinowy: 8 o ile dobrze pamiętam, można skrócić o rok jak się zrobi jakiśtam kurs integracyjny- mam na to jeszcze asa w rękawie, ale zonaczymy co z tego będzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz