Wpis z mikrobloga

Oczywiście można się było domyślać, że pojemność z d--y ale czy w ogóle jest dopuszczalne sprzedawanie czegoś tak bardzo rozbieżnego z opisem?

https://allegro.pl/akumulator-bateria-18650-8800mah-li-ion-mocne-3-7v-i7421373901.html

#januszeallegro #januszebiznesu #allegro #18650 #akumulatorki #elektronika
g.....n - Oczywiście można się było domyślać, że pojemność z d--y ale czy w ogóle jes...

źródło: comment_o9odU1cd4RefeiwATB3QeRnGctQfhZJk.jpg

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@grzylen: wiekszosc januszy sprzedaje z opisem: deklarowana pojemnosc producenta i tym tłumaczeniem odsiewają reklamacje, ale jak ktoś jest ogarnięty to i takiego cwaniaka zgasi :)
Mam nadzieję, ze wybrałeś kuriera i teraz janusz odda Ci za niego po odesłaniu przesyłki niezgodnej z zawartą umową :D
  • Odpowiedz
któż się daje nabrać na to

@Solitary_Man: wiem że to nie możliwe (fizycznie) ale ciekawiło mnie ile realnie mają pojemności. Mogłem za swoją ciekawość zapłacić te 11 zł z przesyłką.

Ps to oczywiście UltraFlare prze L nie mylić z UltraFire przez i

ogarnięty to i takiego cwaniaka zgasi

@widmo82: To żaden problem towar niezgodny z umową (opisem) i tyle.
  • Odpowiedz
@grzylen: Reklamuj. Żądaj zwrotu kasy wraz z kosztem wysyłki. Namów kilka osób na to samo, jak sprzedawca zapłaci za kilkanaście przesyłek w dwie strony, to może przemyśli ;)
  • Odpowiedz
@grzylen: wszystko się zgadza:1000 mAh za pierwszym razem, 800 mAh przez kolejne 3 ładowania, później przez parę kolejnych 500 mAh.W końcu dobijesz do tych 8000 mAh. Nikt nie pisał, że 8Ah ma być w jednym cyklu... a raczej oczywiste, że w jednym tyle się nie da uzyskać ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• Odpowiedz
@grzylen: rozumiem chińczyków, którzy wciskają ogniwa 10000mAh, bo może im naskoczyć polskie prawo, ale januszy sprzedających taki badziew trzeba cisnąć do oporu. To jest oszustwo/wyłudzenie.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@grzylen: Pisz maila do Allegro z wyjaśnieniem sprawy ze zdjęciami itd. Może wizyta u rzecznika praw konsumenta? Pomoże napisać pismo i może dalej zacznie działać
  • Odpowiedz