Wpis z mikrobloga

Pytanie do mirków, którzy tworzyli bota na Messengera. Jak długo trwało u Was sprawdzanie bota przez Facebooka zanim zatwierdzili?

#webdev #bot #facebook
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

wołaj @imlmpe: bo on tworzył bota i korzyta z tego.

@gienek_: ja używałem gotowego silnika do botów - ChatFuel. Przy tym nie ma sprawdzania. Od razu bota mi dodało do strony.

Chyba, że pytasz o czas dodania bota do katalogu botów. Na to czekałem chyba z 3 dni.
  • Odpowiedz
@imlmpe: dzięki za komentarz. No właśnie nie korzystałem z silnika i trochę zaskoczyła mnie konieczność przesłania do sprawdzenia przez nich. Funkcjonalność bota jest prosta, a tu już 2 dni czekam. Może też sprawdzę tego Chatfuela, o ile jest tam możliwość wywoływania zewnętrznego API.
  • Odpowiedz
@mariobit: sprawdzili dzisiaj i odrzucili, bo bot nie odpowiadał. Jak testowałem, to mi też nie odpowiadał, ale sądziłem, że to właśnie przez brak uprawnienia pages_messaging (teraz jak czytam na necie, to administratorowi i bez tego powinien działać). Dziwne, bo skrypt jest prawidłowo wywoływany i odbiera wiadomości. Chyba faktycznie przejdę na jakiś gotowy silnik.
  • Odpowiedz
@gienek_: Każda osoba, która ma przypisaną odpowiednią rolę (czy to admin, czy to użytkownik testowy) może korzystać z uprawnień, które są w trakcie weryfikacji przez pracowników Facebooka.
  • Odpowiedz