Wpis z mikrobloga

Jakich czujnikow kadencji i predkosci uzywacie do swoich komputerkow? Chce wziac wahoo ale dla spokoju zorientuje sie przed zamowieniem :)
Widze, ze za dwa to tak do 3 stowek, ewentualnie jakis 2in1 sigmy lub innych marek taniej

#szosa #rower
#wahoo a i #garmin tez zawolam
  • 21
@sargento: Ja mam z Wahoo taki problem, że podczas mega stromych podjazdów, gdzie prędkość to często 3-4kmph załącza mi się autopauza co podczas wyścigu niesamowicie denerwuje i rozprasza, zastanawiam się czy czujnik SPD rozwiązałby ten problem.

@Rivgen: Używam chińskiego CAD Magene (2w1) oraz Sigmy w szosie i oba działają bardzo dobrze. Magene nieco wolniej, z większym opóźnieniem odświeża dane, bo nie ma osobnego nadajnika jak Sigma, ale i tak jest
@sargento: Mam najnowszy FW właśnie, po tej aktualizacji pare dni temu jeszcze nie testowałem, ale raczej nic z tym nie zrobili. Że wyłączyć można to wiem, ale z kolei poza wyścigami to się przydaje a nie zawsze pamiętam żeby przed wyścigiem wyłaczyć :<
Przez megastrome miałem na myśli takie >20% gdzie szybciej się podchodzi, szczególnie w 3 godzinie ściganka XD
@Rivgen: Kupiłem bundla wahoo i na razie bez problemów.

Jeśli chodzi o speed z czujnikiem, a bez to przetestowałem na jednym ze zjazdów i różnica była spora, bo jechałem 73km/h a GPS uznał że max było 81. ( ͡° ʖ̯ ͡°) Porównywalne do mojego #!$%@? i stravy, nigdy wincyj.

Kadencje zamontowałem na korbie bo na bucie by mnie wkurzało chyba i brzydko to wygląda. Montaż 3min obydwu