Wpis z mikrobloga

@Danteo2: jak nigdy nie grałes w jrpgi, to najpierw przejdź demo Octopatha ;)

a zakładając, że Ci się spodoba to kolejność widziałbym tak:
Octopath - 1
Xenoblade - 2
Ys VIII - 3
Shining Resonance - 4
Bayonetta - kiedyś tam jak znajdziesz czas
Skyrim - nigdy

( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Danteo2: Jak nigdy nie grałeś w jRPGi to IMO najlepiej zacząć od jakiegoś kultowego, sprawdzonego klasyka jak Chrono Trigger czy Golden Sun, a nie od jakiegoś przehajpowanego przez Nintendronów Octopatha. Problem w tym, że na Switchu nie ma Virtual Console.
@Danteo2: Octopath imo jest overhyped. Wychowałem się na jRPG na PSX, PS2 i SNESa, przez co bardzo długo nie mogłem się przekonać do cRPG, a demo octo mnie znużyło bardzo szybko... Jest jeszcze opcja, że się starzeję xD.
Jest jeszcze opcja, że się starzeję xD.

@azmar: to pewnie to ;)
też się wychowałem na jrpgach ze snesa, psx i gba i demo octopatha było dla mniej jednym z najlepszych jrpgów w jakie grałem ;)

przehajpowanego

@Wiedmolol: chyba używasz tego słowa w zły sposób ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@epi: Pewnie tylko trolluje, skoro poleca Golden Sun, które może i były całkiem dobre na swoje czasy, ale dzisiaj nie mają nic do zaoferowania ponad najlepsze JRPG na Switchu, a Chrono Trigger to już w ogóle jest wyświechtany.
@Bubbo: Temat nie o tym i ile można wałkować klasyki sprzed dekad? Tak jakby był tylko jesen punkt wyjściowy do poznania danego gatunku. Zwłaszcza, że gdyby te tytuły wyszły dzisiaj, np. na Switcha, to te same osoby mówiłyby, że są "przehajpowane".