Wpis z mikrobloga

@oremioo: Ten obrazek ma zabawną moc: kiedy go komuś pokazujesz bardzo często na głos mówi to zdanie od ludzi z pociągu które najbardziej leży mu na wątrobie, niezły test psychologiczny.
  • Odpowiedz
Ubezpieczenie? Czy to tlumaczony obrazek i chodzi o ubezpieczenie zdrowotne (realia usa?) bo do ubezpieczenia chyba nie trzeba nikogo przekonywac, tak jakby tam dopisać WYKUP OC
  • Odpowiedz
@Nidor: mieszkać gdzieś trzeba, więc imo ma rację, im szybciej weźmiesz swoje na kredyt tym szybciej go spłacisz, a jak ci się noga powinie na wynajmowanym to gdzie będziesz mieszkać za miesiąc?
  • Odpowiedz
@davidoff_OB: wiesz co, jestem typem, który nie weźmie kredytu bez wkładu własnego, bo nawet z tym miałabym opory, ale zawsze coś ze swoich bym dołożyła, teraz nie mam żadnych oszczędności. Jestem też na etapie szukania stabilnej pracy z lepszą płacą, na umowie o pracę, bo teraz takiej nie mam, więc chyba zgodzisz się ze mną, że podsuwanie mi teraz pomysłu na własne mieszkanie jest zwyczajnie nie na miejscu? Nie mówię,
  • Odpowiedz
Czasami to ja mam wrażenie, że takimi tekstami walą ludzie, którzy sobie s---------i życie bardzo wcześnie i teraz aż ich skręca, gdy widzą, że ktoś ma zwyczajnie lżej i nie musi stawać na rzęsach jak oni (°°

@Nidor: Chyba nie tylko ty. Żal dupe ściska jak widzą, że nie masz takich zobowiązań na całe życie, jak oni...
  • Odpowiedz
@davidoff_OB: również o tym myślę. Póki co zobaczę, jak wyjdę z pracą i kasą, jeśli będzie krucho i nierealnie na własne mieszkanie, to też pozostanie mi wyjazd za granicę, bo mi też nie uśmiecha się całe życie ładować w czyjąś kieszeń. Czynsz nie wygląda tak strasznie, dopóki się go nie zsumuje, wtedy to dramat.
  • Odpowiedz
@Nidor: Spoko, ja ostatnio pierwszy raz w życiu brzydko powiedziałem do ojca, jak próbował mnie przekonać przez pół godziny, że wzięcie kredytu hipotecznego to najlepsze, co mogę teraz zrobić. Na "chyba cię p------o do reszty, że będę brał kredyt na 30 lat jak nie wiem czy za rok to ja w tym kraju jeszcze będę". No ale przestał. Polecam.
  • Odpowiedz