Wpis z mikrobloga

Wszyscy hejkerzy MAJONEZU KIELECKIEGO widocznie nie wiedzą, że to nadmajonez, i że na podstawie składu i receptury Majonezu Kieleckiego została oparta obecnie obowiązująca Polska Norma określająca majonez.
PROTOPLASTA MAJONEZU, KLASYKA GATUNKU
NUMER 1.
#gownowpis #majonezkielecki #majonezkieleckiboners #majonezkieleckizawszewnaszychsercach
Nerlo - Wszyscy hejkerzy MAJONEZU KIELECKIEGO widocznie nie wiedzą, że to nadmajonez,...

źródło: comment_5Df9ZjKDVtOUQ6XfyFw6LKsTuHWCQdo8.jpg

Pobierz
  • 90
@Nerlo: Dobra, mam. Jakby ktoś był zainteresowany:
PN-A-86950:1995 - wersja polska

Majonez
Zakres
Podano podział majonezu na trzy rodzaje w zależności od procentowej zawartości tłuszczu: niskotłuszczowy, stołowy i wysokotłuszczowy oraz dwa rodzaje ze względu na skład surowcowy i użyte dodatki: bez dodatków smakowych i z dodatkami smakowymi. Określono wymagania ogólne dotyczące surowców i wymagania organoleptyczne, fizykochemiczne i mikrobiologiczne oraz cechy dyskwalifikujące dla majonezu. Podano sposób pakowania, znakowania, przechowywania i warunki transportu.