Wpis z mikrobloga

Mój Xiaomi Redmi 5 Plus w dniu dzisiejszym zaliczył solidny upadek z 1,5m. Poszedł cały ekran, poczynając od lewego górnego rogu. Dotyk działa na ten moment bez zarzutu, orientuje się może ktoś co będzie najkorzystniej w tej sytuacji zrobić?
Czy kupno czegoś takiego: https://pl.aliexpress.com/item/cltgxdd-New-Outer-Top-Screen-Lens-Front-Glass-For-Xiaomi-Redmi-5-Redmi-5-Plus-Note/32871918703.html ma sens? Czy od razu uderzać w zestaw lcd+digitizer? Ma ktoś jakiegoś sprawdzonego Chińczyka, od którego zamawiał?

#xiaomi #redmi5plus #telefony
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PaulStone sam raczej nie chcę tego ruszać, bo moje zdolności manualne są żadne, mam kumpla, który powinien to bez problemu ogarnąć, ale właśnie chyba z demontażem uszkodzonego szkła będzie najgorzej, trzeba by to pewnie jakoś podgrzewać a efekt i tak mógłby być żaden. Cóż, to zamówię lcd+dotyk, tylko teraz pytanie czy może ktoś polecić jakiegoś sprzedawce/aukcje z Ali?
  • Odpowiedz
@pa1nstream: Nie wiem czy akurat do tego modelu już występują ale moim zdaniem już lepiej zamówić lcd+dotyk od razu z ramką - tzw. full set. Wtedy wystarczy go otworzyć, poodpinać wszystkie złączki i przełożyć do nowej ramki. Ja tak robiłem z huawei p8, xiaomi redmi 4x i oba dają radę. Kwestia tylko wyboru odpowiedniego sprzedawcy czy to na allegro czy ali
  • Odpowiedz
kup cały lcd + dotyk z ramką, samej szybki nie wymienisz bez specjalistycznego sprzętu, lcd+dotyk to też dużo pieprzenia się z klejeniem (ja np nie dokleiłem i odpadł przez co się znowu pobił:D) , a tak tylko przekładasz bebechy z ze starej ramki do nowej i po wszystkim, aczkolwiek w nieoficjalnych ekranach może nie działać dt2w (przynajmniej u mojej żony przestał działać po wymianie)
  • Odpowiedz
  • 0
@pa1nstream
Hej,
sorry, że Cię tu wołam, ale jak się potoczyła sprawa z tym ekranem? Zamówiłeś w końcu ten z ramką? I jak jakość wyświetlacza?
  • Odpowiedz