@Philopolemus_Fronius: (prawie) poprawne rozpisane? Słyszy że dzwonią ale nie wie w którym kościele (autor książki). A tak na serio to masz już jakiś punkt zaczepienia ale jak @araneo (dzięki Ci za to) napisał, są już lepsze rozwiązania. Książka jest z 2013 roku.
przy artificial intelligence wypadałoby wpisać scikit.learn, TensorFlow czy Keras a przy data mining brakuje oczywistego pandas
@kamil062: @Zik3n To właśnie jest przykład na to, jak się szybko wiedza szczegółowa dezaktualizauje, część z tych rzeczy w 2013 była w takim stanie, że słyszeli o nich tylko nieliczni.
@kamil062: Tak mi się zdawało, ale po to odniosłem się do popularności a nie do faktu istnienia. Ja sam pierwszy raz usłyszałem ok. 2012 (mimo, że śledzę). Raczej należy założyć, że Autor popularnej książki słyszał wcześniej, być może uznał, że jeszcze nie czas. W odświeżonej wersji pewnie uwzględni wiele z powyższych uwag.
Cytat z książki Learning python 5th edition.
Troszkę to edytowałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#programowanie #naukapythona #zikenpython
Komentarz usunięty przez autora
@kamil062: Dzięki za zweryfikowanie informacji!
@kamil062: @Zik3n To właśnie jest przykład na to, jak się szybko wiedza szczegółowa dezaktualizauje, część z tych rzeczy w 2013 była w takim stanie, że słyszeli o nich tylko nieliczni.
@kamil062: Tak mi się zdawało, ale po to odniosłem się do popularności a nie do faktu istnienia. Ja sam pierwszy raz usłyszałem ok. 2012 (mimo, że śledzę). Raczej należy założyć, że Autor popularnej książki słyszał wcześniej, być może uznał, że jeszcze nie czas. W odświeżonej wersji pewnie uwzględni wiele z powyższych uwag.