Wpis z mikrobloga

@supra107: ja to wszystko kupuję jbc, ale jak np chcę jakiś wyszukany film w dobrej rozdzielczości to jest spora szansa że nie znajdę go w łatwiej dostępnych źródłach. Nwm dlaczego ludzie na tej stronie mają coś do torrentów, mnóstwo ludzi tego używa przecież
@LukasCzubak: Powód to zwykle coś w stylu "Bo to piractfo i kradno od cienżko pracujoncych ludzi tera można wszysko kupić tanio legalnie ale i tak kradno hurr durr", ale ja mam na to #!$%@?.
Piractwo to nie kradzież, i #!$%@?ć megakorporacje które odnotowują zyski non stop, nawet kiedy ludzie piracą ich filmy/muzykę/gry itd, i które nadal mówią że mają "problem" z piractwem.
#!$%@? się znacie xD

The normal mode of the picker is of course rarest first, meaning pieces that few peers have are preferred to be downloaded over pieces that more peers have. This is a fundamental algorithm that is the basis of the performance of bittorrent. However, the user may set the piece picker into sequential download mode. This mode simply picks pieces sequentially, always preferring lower piece indices.

Z dokumentacji libtorrenta