Wpis z mikrobloga

@Oskarek89: podsmażasz na oliwie cebulkę drobno posiekaną, dodajesz czerwoną paprykę drobno posiekaną, później czosnek zmiażdżony, chwilkę dosłownie razem smażysz, dodajesz koncentrat pomidorowy i dalej podsmażasz, troszkę miodu, zalewasz wodą z gołąbków + trochę mąki dla zagęszczenia i do smaku sól, pieprz, koperek i trochę masła na sam koniec - a woda z gołąbków jest kluczowym składnikiem
@kosiarzxx: ?? xD Przecież właśnie cały ten wspaniały smak wychodzi, gdy się doda koncentratu.
@Oskarek89: Jeśli się odchudzasz, to warto wiedzieć, że ryż, zwłaszcza rozgotowany, po pierwsze przetwarza się po zjedzeniu na cukier, a po drugie, zawiera (podobnie jak ziemniaki) enzymy blokujące spalanie tkanki tłuszczowej.