Wpis z mikrobloga

Mirki od #www #domeny, wyjaśnijcie proszę. Dostałem maila z #homepl, że za 21 dni wygasa mi domena .pl i że za jedyne 123 zł mi ją przedłużą. No to cyk, transfer do #ovh

A u nich na stronie https://www.ovh.pl/domeny/transfer_domeny.xml informacja, że moja domena musi spełniać warunki:

Twoja domena nie jest w kwarantannie lub w toku usuwania. Domena jest aktywna i wygasa za ponad 60 dni. Została

utworzona co najmniej 60 dni temu.

Czyli nie mogę wytransferować jej teraz z home do ovh? Muszę zapłacić za przedłużenie w home, żeby przetransferować i płacić za to samo w ovh? Leo, why?

#pytanie #serwery #hosting
  • 12
  • Odpowiedz
@wonsz_smieszek:
Na uzupełnienie braków w wiedzy.
Nie można dokonać transferu domeny jeśli do końca karencji pozostało mniej niż 6 dni.
W rzeczywistości licz 7, bo z tymi 6 różnie bywa.
Kolejna rzecz to regulamin promocyjnej rejestracji domen w hołmpl.
A z tym to ja aż tak na bieżąco nie jestem.
Może na di.pl coś aktualnego na ten temat znajdziesz.
  • Odpowiedz
@Dibhala: Zostało mi 28 dni do końca umowy, w praktyce dam radę?

Wiem, że będą chcieli mi coś doliczyć za promocję, ale czy to zrobię teraz czy nie, to i tak mi doliczą. A sprawdziłem teraz, że to jest w ogóle domena regionalna (!) i za taką chcą 123 zł. Trzeba uciekać.
  • Odpowiedz
@Dibhala: a dlaczego sam napisałem w pierwszym wpisie, że chodzi o .pl? Bo jak zobaczyłem kwotę, to byłem pewien, że o którąś krajową chodzi ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale przyjrzałem się i widzę, że regionalna, toteż chętnie dopłacę im do tej zmiany operatora :D
  • Odpowiedz