Wpis z mikrobloga

Mam zainstalowanego gulpa i gulp-sassa. Korzystam z tego kodu do obserwowania zmian w sassie i buildowania go do css. Dlaczego gulp oprócz tego w normalnej ścieżce tworzy mi dodatkowy folder style.css, w którym zawiera kolejną kopię main.css? Czy da się to skonfigurować?

http://ryanchristiani.com/getting-started-with-gulp-and-sass/

#webdev #frontend #javascript #programowanie
Pobierz Trustm3 - Mam zainstalowanego gulpa i gulp-sassa. Korzystam z tego kodu do obserwowan...
źródło: comment_4JoOzLqxePQRycIEgccWwQWW7zliD0xO.jpg
  • 9
@Trustm3: a przy ścieżce sass jak masz tak też nazwany folder to już jest ok? Nie powstaje wtedy ten style.css? Próbowałeś usunąć ten katalog style.css? Może to jakaś pozostałość np. podczas zmiany nazwy katalogu odpalił się watch, nie znalazł folderu bo zmieniłeś nazwę i wrzucił w jakieś głupie miejsce? Przerwij taska, usuń ten folder najlepiej i wtedy zobacz czy po ponownym uruchomieniu się pojawi.
@Rst00: Dobra, usunąłem ten dodatkowy folder i więcej się nie pojawił. Domyślam się, że to wina tego o czym piszesz - watch pierwszy raz odpalił się podczas zmiany nazwy katalogu. Dzienks
@Rst00: Hmm, jednak nie. Miałem laga, folder wciąż się pojawia, wyłączałem taska, usuwałem folder we wszystkich możliwych konfiguracjach i wciąż to samo. Nie mam pojęcia skąd ta nazwa "style.css" w ogóle. Myślałem, że to jakiś domyślny file watcher phpstorma więc to też sprawdziłem.
@Trustm3: a ten folder pojawia się po zmianie w jakimś pliku tak? Jak odpalasz samego watch'a i on czeka na jakąś zmianę to w tym momencie nie tworzy folderu? Dziwna sprawa. A przerwij watcher'a, zmień na sass z powrotem nazwę folderu i ścieżki. Na pewno folder się nie pojawi?