Wpis z mikrobloga

Mirki jaka akcja xD Wczoraj mój #rozowypasek jakoś krzywo staną i spuchła jej kostka. Dziś jesteśmy u teściów, ustalamy z różowym o której jechać do szpitala, żeby jakiś lekarz na to spojrzał a wtem teściowa wysyła mnie z misją znalezienia korzenia żywokostu na pobliskiej łące do zrobienie opatrunku. Ja #!$%@? będę #wiedzmin

#truestory prawie jak #pasta
  • 89
  • Odpowiedz
  • 4
@OrzelKaskader jeśli to skręcona kostka to powinna być usztywniona, same zioła nie wystarcza
@JulienSorel XD
No ja też tak wieczorem pomyślałam, rano niebieski mnie na rękach musiał do samochodu zanosic i zawiezc na sor.
  • Odpowiedz
@mojwa: skoro ustala sobie z nią, kiedy jechać, to nie boli ja jakoś bardzo. Ludzie zapychają sory z takimi głupotami jak jakieś wysypki, sraczki albo zatwardzenie. Z głupotami się idzie do POZ-u
  • Odpowiedz
  • 2
@JulienSorel nie, z tego typu urazami nie idzie się do POZ. Odesla Cię na SOR bo nie mają możliwości przeprowadzenia diagnostyki.

Przy skreceniu da się rozmawiać.
  • Odpowiedz
@OrzelKaskader: nie, to kwestia czysto oddolnej inicjatywy aby ten portal zachował zasłużony wizerunek intelektualnej elity polskiego internetu. Gdyby ludzie trzaskali takie rażące błędy i nikt by nie zwracał na to uwagi to wizerunek tego portalu strasznie by podupadł do poziomu sekcji komentarzy pod postami popularnych stron na Facebooku
  • Odpowiedz
@JulienSorel: też miałam takie podejście i kiedyś na 4 miesiące przed ślubem mój niebieski jakoś źle stanął schodząc po schodach i skręcił sobie kostkę. Jego siostra mówiła, że trzeba do szpitala, a ja trochę to wyśmiewałam i mówiłam „przecież to tylko skręcona kostka, jedyne co zrobią to każą smarować i usztywnić” () Następnego dnia kostka była wielka jak balon i gdzieniegdzie opuchlizna była lekko czarna
  • Odpowiedz
@ladyoutwalking: znam podobny przypadek, gdzie skręconą kostkę gość postanowił nawet... fanfary... rozchodzić!
4 piętro w kamienicy 2 razy bodaj załoił, ale uznał że trud jego marny.
Dzień po noga wielka jak balon, szpital, prześwietlenie, jednak pęknięta kość xd
  • Odpowiedz