Wpis z mikrobloga

• 1599
Mam do pracy na 14, a o 8 rano ustalono zebranie pracownicze -.- No przecież to jest niepoważne, jeszcze ja mam spory kawał do tej roboty. Zupełne nieposzanowanie mojego czasu. Początkowo miałam mieć na 15, ale mi zmieniono wczoraj na 14 właśnie i wiedziałam, że nie dam się tak zrobić. Oczywiście cała góra ma na rano, więc im lotto. Już miałam telefon z pytaniem, gdzie jestem i w sumie biorę pod uwagę, że mnie wywalą, bo zupełnie nie przywykli do tego, że ktoś może się im przeciwstawić. Także no, zobaczymy. Ech nie.będę z siebie robić frajera za taką kasę.
  • 246
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Creedmoor: Jeżeli szef te 20 godzinne zmiany SOWICIE wynagradzał to nie widzę problemu. Jednak "dbanie" o interes pracodawcy bez żadnych premii z tego tytułu to jest frajerstwo, a nie brak roszczeniowości.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@megana_ aa i ta regionalna była też w tyg xd nie udalo mi sie jej zlapac zeby powiedziec,czy moze mi juz teraz przekazac, skoro jest, to co w pt, ale nie udało mi sie jej zlapac
  • Odpowiedz
Dzisiaj młodzieży nie mieści się w głowie, że można pracować dłużej niż 8 godzin i dać coś więcej od siebie.

@Creedmoor: Jak chcesz, to dawaj od siebie nawet 24 godziny na dobę, nie miej żadnego czasu dla siebie, rodziny, przyjaciół. Ale nie wpieraj innym, że to zdrowe i właściwe podejście
  • Odpowiedz
via Android
  • 6
@yosoymateoelfeo no otóż to proszę ja Ciebie, generalnie uważam, że w Polsce czuć echa komuny etc mimo upływu lat, serio to odcisnęło takie piętno na społeczności, że są ludzie, którzy, mimo sprzeciwu, będą grzecznie potakiwać, oplują ich, a ci stwierdzą, że deszcz pada
  • Odpowiedz
Mam do pracy na 14, a o 8 rano ustalono zebranie pracownicze -.- No przecież to jest niepoważne, jeszcze ja mam spory kawał do tej roboty. Zupełne nieposzanowanie mojego czasu. Początkowo miałam mieć na 15, ale mi zmieniono wczoraj na 14 właśnie i wiedziałam, że nie dam się tak zrobić. Oczywiście cała góra ma na rano, więc im lotto. Już miałam telefon z pytaniem, gdzie jestem i w sumie biorę pod uwagę,
  • Odpowiedz
@Gwyn66: to było w UK. Za miesiąc takiego #!$%@? dostawałem wtedy 3.5k funtów, podczas gdy najniżej opłacany robak oscylował wokół tysiąca. Po sezonie miałem 1500F i bywało tak, że całymi dniami nic się nie robiło, aż do wiosny. Wtedy znowu wchodziłem na wysokie obroty i zarobki znowu podskakiwały.
  • Odpowiedz
@Creedmoor: tak jak ty mowisz to mozna robic w firmie gdzie rzwczywiscie jak #!$%@? to bedziwsz doceniony. W Polsce w wiekszosci przypadkow i firm jak bedziesz #!$%@? i szedl na reke to na koncu cie wydymaja i wykorzyataja. U mnie tez obiwcali cuda na kiju, nadgodzinki 100% platne, wspolne budowanie firmy, rozwoj itp. A potem nagle nadgodzinki " przy premii", jak sie zapytasz o jakies awansw podwyzke premie cokolwiek to
  • Odpowiedz
@Creedmoor: Kwiii tylko ciężka praca fizyczna po 12 godzin dziennie chrum xD. Nie znasz życia młody, prawdziwe życie to wtedy, kiedy nie masz życia towarzyskiego, przyjaciół, własnego hobby, czasu na własne przyjemności, tylko poświęcasz się pracy xD. Szkoda mi trochę waszego pokolenia, które sens życia widzi tylko w ciężkiej pracy.
  • Odpowiedz
@Messix: Podstawą jest trzymać się ustaleń. Ja dzisiaj zatrudniam paru pracowników i czasem muszę zacisnąć zęby, gdy coś mi nie pasuje i nie do końca się opłaca, ale "taka była umowa". Z tym, że oni nie robią problemów, gdy trzeba coś więcej, szybciej, lepiej. Nie ma rotacji, jest zadowolenie, premie, nagrody, bo wiem, że warto.
  • Odpowiedz
Właśnie dlatego większość pracodawców ma was w dupie i traktuje jak surowiec, który się zużywa i można go zastąpić kolejnym.

@Creedmoor: no ja obserwuje cos innego. to wlasnie pracodawcy daja lepsza place mlodym, niz starym wiernym pracownikom co #!$%@? darmowe nadgodziny. xD
  • Odpowiedz
@Creedmoor: no premie, a tu jeden miesiac #!$%@? jak wol i dostajesz tyle samo albo ochlap wiecej xD nowe obowiazki? To samo
Zapomnij o awansach, zmianach atanowisk
Dlatego ja pierdziele robie swoje i narazie
  • Odpowiedz
@Creedmoor: i tak chore. nie oczekuj podobnego poswiecenia od innych dlatego, ze sam miales kiepsko. rownie dobrze dziadek moglby cie #!$%@?, ze hrum co narzekasz, ja za twoich czasow na wojnie o malo nie zginalem".
  • Odpowiedz
dzisiaj ja tobie, jutro ty mnie

@Creedmoor: Haha, tak, na pewno. Na pewno polski pracodawca "jutro ty mnie". Najpierw "ja tobie" gałę a "jutro ty mnie" w dupę. Na szacunek pracownika trzeba sobie zapracować, większość firm w tym kraju zdecydowanie nie zasługuje na jakiekolwiek poświęcenie dla nich.
  • Odpowiedz
via Android
  • 7
Nie umiem w internety, ale dam Wam znać, co się wydarzy po 14 :) I bardzo dziękuję za wsparcie! Gdybym wiedziała, że Was to zainteresuje, napisałabym czytelniej i precyzyjniej ;) miłego piątku!
  • Odpowiedz