Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
#anonimowemirkowyznania #stulejacontent #studbaza

Wykopki pomóżcie, sprawa jest poważna. W tym roku rozpoczynam #studia w odległym o ~300km mieście, więc trzeba się wyprowadzić. Problem polega na tym, że moja #pracbaza polega na graniu w #gry. Głównie dla klientów z US, więc często siedzimy do 2-3 w nocy, a podczas grania komunikujemy się głosowo z resztą drużynki, co mogłoby delikatnie #!$%@?ć współlokatorów.

Nastawiałem się, że kupię jakąś kawalerkę lub pokój w mieszkaniu, ale tak w sumie dochodzę do wniosku, że może warto #akademik, żeby móc poznać nowych ludzi, wyjść kiedyś z #przegryw, być na bieżąco z wszystkim.

Czy według was da radę jakoś pogodzić napieprzanko w giereczki z akademikiem? Z jednej strony nie chcę rezygnować z grania (hajsik jest zbyt duży), z drugiej nie chcę rezygnować z ewentualnej możliwości mieszkania w akademiku.

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Nie siedź w domu w ferie i w wakacje
  • 11
@AnonimoweMirkoWyznania: A jakie wymagania są do tych gier? Akademiki czsami mają poblokowane/słabe łącza. Możesz wziąć jedynkę i wtedy problem z 'przeszkadzaniem zniknie'. A samo 'życie studenckie' można mieć normalne nawet mieszkając w kawalerce, więc jak zależy jaki styl życia wolisz. Akademik to kuchnia/łazienka dzielona, a mieszkanie to swoboda i prywatność. Więc sam musisz sobie odpowiedzieć jakim człowiekiem jesteś.
@AnonimoweMirkoWyznania: Weź pod uwagę, że w akademiku ci mogą po prostu nie dać swobodnie grać, a i internet i inne warunki raczej są na - niż na +. Na mojej uczelni akademik to takie patostreamy w sumie. Polecam iść na kawalere, ew. wynająć pokój z zaznaczeniem tego, jak pracujesz i elo. Do znajomych zawsze możesz wyjść, nikt nie powiedział, że będziesz odcięty od życia towarzyskiego jak zamieszkasz kawałek od reszty ludu.