Aktywne Wpisy
Kagernak +168
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
brazowooka_eS +411
Wiem, że dla niektórych to totalna bezbecja, ale dla mnie filmy typu Naga B--ń, Szklanką po łapkach, Sciągany, Czy leci z Nami pilot? to mega filmy, na których miałam kiedyś totalny ubaw i nawet dzisiaj potrafią dalej mnie rozśmieszyć xD
jestem osobą szkolącą się na maszynistę i interesuję się fotografią, więc stwierdziłem że założę sobie strone na FB gdzie będę wrzucał zdjęcia z mojej pracy :D Nazywa się ona Obiektywem Maszynisty i prosiłbym zainteresowane osoby o kilka lajków na rozkręcenie stronki !
W końcu wiozę Wam świeży k--s, węgiel, miał... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
www.facebook.com/obiektywem.maszynisty/
Dzięki wielkie! Zielonej!
#kolej #maszynista #pracbaza #100twarzykolejarzy
@szymon362: numer lokomotywy, masa hamująca dla ustawień p i g, kanały manewrowe :D
@xarojek: mieć zajebiste zdrowie i zrobić licencje samemu. A potem szukać spółki która chce cię dalej szkolić (około 2-3 lat to zajmuje)
@choochoomotherfucker: cześć mirabelko, a jednak ! (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@Agreas: :c żeby to było takie
Co jest trudnego. Prosty przykład przy hamowaniu, masz 42 wagony, powietrze płynie z prędkością 2s na wagon. Zaczynasz hamować i opuszczasz 0,5stmosfery w przewodzie (to jest delikatne hamowanie). Teraz oblicz w jakim czasie odhamuje ostatni wagon. Trzeba myśleć na zaś, zero nie przemyślanych ruchów. Masz w sumie 4 prędkości:
- konstrukcyjna dla lokomotywy
- drogowa (na ile
@Agreas: ja ostatnio miałem stójkę w peronach, patrzę tata z dzieciakiem chodzą wokoło lokomotywy, synek się pyta a co to a co to. Zaprosilem ich do środka, pokazałem co i jak. Młody był tak podekscytowany ze chyba 3 dni później nie spał ( ͡° ͜ʖ ͡°) może zaszczepiłem mu kawałek mojej pasji i