Wpis z mikrobloga

Siemanko Mireczki,
jestem osobą szkolącą się na maszynistę i interesuję się fotografią, więc stwierdziłem że założę sobie strone na FB gdzie będę wrzucał zdjęcia z mojej pracy :D Nazywa się ona Obiektywem Maszynisty i prosiłbym zainteresowane osoby o kilka lajków na rozkręcenie stronki !

W końcu wiozę Wam świeży k--s, węgiel, miał... ( ͡° ͜ʖ ͡°)

www.facebook.com/obiektywem.maszynisty/

Dzięki wielkie! Zielonej!

#kolej #maszynista #pracbaza #100twarzykolejarzy
OsaOskarPL - Siemanko Mireczki,
jestem osobą szkolącą się na maszynistę i interesuję...

źródło: comment_9T7fINWq3F9TSCnNM66PayiCvApjjvz4.jpg

Pobierz
  • 52
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@esquina: w sumie dobry pomysł ^^
@szymon362: numer lokomotywy, masa hamująca dla ustawień p i g, kanały manewrowe :D
@xarojek: mieć zajebiste zdrowie i zrobić licencje samemu. A potem szukać spółki która chce cię dalej szkolić (około 2-3 lat to zajmuje)
@choochoomotherfucker: cześć mirabelko, a jednak ! ( ͡ ͜ʖ ͡)
@Agreas: :c żeby to było takie
  • Odpowiedz
@Agreas: są przeróżne dni lokomotyw itp itd :D organizowane przez Cargo, na fb pełno tego.
Co jest trudnego. Prosty przykład przy hamowaniu, masz 42 wagony, powietrze płynie z prędkością 2s na wagon. Zaczynasz hamować i opuszczasz 0,5stmosfery w przewodzie (to jest delikatne hamowanie). Teraz oblicz w jakim czasie odhamuje ostatni wagon. Trzeba myśleć na zaś, zero nie przemyślanych ruchów. Masz w sumie 4 prędkości:
- konstrukcyjna dla lokomotywy
- drogowa (na ile
  • Odpowiedz
@Agreas: Na piknikach i tego typu wydarzeniach można zwiedzać stojące lokomotywy. A żeby się przejechać, to można spróbować wbić do kabiny jakiegoś pociągu specjalnego (np. w pociągu uruchamianym dla miłośników kolei) albo mieć znajomego maszynistę, który zaryzykuje.
  • Odpowiedz
@choochoomotherfucker: otóż to, a na takich wydarzeniach bardzo często tak jest.
@Agreas: ja ostatnio miałem stójkę w peronach, patrzę tata z dzieciakiem chodzą wokoło lokomotywy, synek się pyta a co to a co to. Zaprosilem ich do środka, pokazałem co i jak. Młody był tak podekscytowany ze chyba 3 dni później nie spał ( ͡° ͜ʖ ͡°) może zaszczepiłem mu kawałek mojej pasji i
  • Odpowiedz