Wpis z mikrobloga

Hej. Mój lot #ryanair z Lizbony do Wrocławia był opóźniony ponad 3,5h. Wysłałem prośbę o odszkodowanie do Ryanaira, ich odpowiedź że opóźnienie było "due to air traffic restrictions which was outside of our control".

Czy to jest ich standardowa odpowiedź dla frajerów, i da się jeszcze coś ugrać, czy nie ma sensu? Bo firm oferujących egzekwowanie odszkodowania za lot jest multum - ktoś korzystał?
#pytanie #pytaniedoeksperta
  • 8
@00df00df: hmm nie jestem peien wiem ze teraz jest. Kiedys tez tak mialem co gorsza siedzialem chyba 2h w samolocie na pasie startowym :x i mowie ze ja nie lece do francji i #!$%@? mnie oni obchodza no ale przelatujemy i to wystarczy...
@00df00df: ogolnie co kiedys sie dowiadywalem to jest wlasnie tak że dostaniesz odszkodowanie od ryanara tylko z ich winy. Jak Masz dodatkowe ubezpieczenie to juz moglbys cos dostac ale rozumiem ze takiego nie miales
@johnmorra: to było tak że samolot z Wrocławia wyleciał z 2h opóźnieniem. A że ten sam samolot miał wracać zaraz z Lizbony do Wro, to nie załapał się na swoje okienko, a w Lizbonie i tak już były duże opóźnienia, i dlatego nie mogliśmy wystartować.