Aktywne Wpisy
Czoso +1239
Słuchajcie mirki ostatnio myślałem o tym żeby otworzyć kawiarnie. Podliczyłem, że na czysto zarabiałbym z tego 10k miesięcznie. Średnia ceny dużego latte to by było 12.5zł
Z 10k na czysto byłbym tak średnio zadowolony. Niby nie jest źle, ale w tych czasach szału też nie robi. Docelowo chciałbym wyciągnąć 20k na miesiąc czysto. Kawa musiałaby kosztować wtedy 30zł. Problem, że za tyle nikt by jej nie kupił.
Wpadłem na pomysł, powiedzcie co myślicie.
A
Z 10k na czysto byłbym tak średnio zadowolony. Niby nie jest źle, ale w tych czasach szału też nie robi. Docelowo chciałbym wyciągnąć 20k na miesiąc czysto. Kawa musiałaby kosztować wtedy 30zł. Problem, że za tyle nikt by jej nie kupił.
Wpadłem na pomysł, powiedzcie co myślicie.
A
tallman +174
Już 20 czerwca Parlament Unii Europejskiej będzie głosował za wprowadzeniem nowego prawa autorskiego, które zablokuje swobodną wymianę treści w internecie. Prawo autorskie dotyczy wszystkich (nie tylko muzyków, fotografów czy twórców filmów), dlatego jego zmiana będzie oddziaływać także na Ciebie.
W 2012 roku, gdy pojawiło się zagrożenie wprowadzenia w życie ACTA, Internauci oraz twórcy serwisów internetowych przyłączyli się do protestu, w którym wzięło udział ponad 60% polskiej sieci. Dziś stoimy przed takim samym zagrożeniem dla wolności słowa, jakie mogło wprowadzić ACTA. Dlatego i tym razem nie chcemy pozostać bierni.
Wspólnie możemy się temu przeciwstawić i wpłynąć na decyzję Parlamentu. Nie bądź bierny. Walcz o wolny Internet!
------> Przyłącz się do akcji!
#saveyourinternet #antyart13 #deleteart13 #acta2018 #wykopblog
@wykop: można to lepiej zobrazować:
Wy -> jako gospodarze- właściciele
My(a szczególnie bordo) -> jako niewolnicy
Niewolnik musi słuchać pana bo dostanie banem...
@VCO1: Zwróciłem uwagę na to, że my wielokrotnie zwracamy uwagę na nieprawidłowości i jesteśmy ignorowani. Teraz gdy ustawa o nowym prawie autorskim nałożyła by na Wykop.pl opłaty - zmniejszając ich zyski - obudzili się i udają, że nas doceniają. Wspomnisz moje słowa - jesteśmy dla nich tylko mięsem armatnim generującym zyski a nie współtwórcami wykopu.
@Bartdz: Teoretycznie nie. Pytanie czy chcemy prawa, które wspiera i rozwija gospodarkę czy też zgadzamy się na takie, które przegoni firmy wraz z wpłacanymi do budżetu podatkami?
Komentarz usunięty przez autora
@stjimmy: Standard. Dupa się pali, zrobią to co trzeba by ją uratować a potem wrócą do radosnego srania na użytkowników.
@Bartdz: Link istnieje. Usunięte znalezisko ale w komentarzach zgłoszenie OP'a + ta odpowiedź od moderacji więc dojdziesz o co chodzi.
@wankiel: Kody moderatorów są jawne. Jeśli istnieje problem z moderatorem, podajesz nam jego kod oraz wyjaśniasz co się stało. Jeśli rzeczywiście będziesz miał rację, wtedy przełożony zespołu kontaktuje się z moderatorem do którego należy kod i wyjaśnia sprawę. Ujawnienie loginów moderatorów nie rozwiązałoby problemu z moderacją, a jedynie pozwoliłoby Wam na bezpośredni kontakt z moderatorem. Mieliśmy już jawnych moderatorów,
@wykop: problem z moderatorami jest taki, że są serio niepełnosprawni. To samo zgłoszenie, przez 3 różnych moderatorów jest różnie rozpatrywane
Pamiętam czasy cenzury, nie było też internetu i wymiana informacji istniała.
Wiem, że internet ułatwia poszukiwanie informacji, ale to co się dzieje tu i teraz jest żałosne.
Na Twoje pytanie..."chcesz zeby wykop padl?" odpowiem. Jest mi to obojętne.