Wpis z mikrobloga

Wykopowicze, nie pozwólmy Unii Europejskiej zniszczyć Internetu!

Już 20 czerwca Parlament Unii Europejskiej będzie głosował za wprowadzeniem nowego prawa autorskiego, które zablokuje swobodną wymianę treści w internecie. Prawo autorskie dotyczy wszystkich (nie tylko muzyków, fotografów czy twórców filmów), dlatego jego zmiana będzie oddziaływać także na Ciebie.

W 2012 roku, gdy pojawiło się zagrożenie wprowadzenia w życie ACTA, Internauci oraz twórcy serwisów internetowych przyłączyli się do protestu, w którym wzięło udział ponad 60% polskiej sieci. Dziś stoimy przed takim samym zagrożeniem dla wolności słowa, jakie mogło wprowadzić ACTA. Dlatego i tym razem nie chcemy pozostać bierni.

Wspólnie możemy się temu przeciwstawić i wpłynąć na decyzję Parlamentu. Nie bądź bierny. Walcz o wolny Internet!

------> Przyłącz się do akcji!

#saveyourinternet #antyart13 #deleteart13 #acta2018 #wykopblog
wykop - Wykopowicze, nie pozwólmy Unii Europejskiej zniszczyć Internetu!

Już 20 cz...

źródło: comment_ELXtxTK7NnSc1rHHjZoNV6MKOKOxf7TD.jpg

Pobierz
  • 294
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wykop: to jak to jest ze tyle gowna które się tu przewija jest przez Was akceptowane a kosmonauta nie ? Ludzie kochani, do polityki się nadajecie - nie ma co. Przeczytałem uważnie Wasza wypowiedz. Uważam Was dalej za hipokrytów.
  • Odpowiedz
A teraz wyobraź sobie sytuację, w której wchodzimy do Twojego domu, Ty jako gospodarz prosisz nas o przestrzeganie pewnych zasad. Masz prawo, prawda? My lekceważymy Twoje zasady, a Twoją prośbę określamy próbą cenzurowania nas i odbierania nam swobody. Bałaganimy Ci w domu, przestawiamy rzeczy, wyjadamy z lodówki, wywracamy doniczki i oczekujemy, że będziesz to akceptował, bo TAK CHCEMY, BO NALEŻY SIĘ NAM.

@wykop: można to lepiej zobrazować:
Wy -> jako gospodarze- właściciele
My(a szczególnie bordo) -> jako niewolnicy
Niewolnik musi słuchać pana bo dostanie banem...
  • Odpowiedz
wytłumacz mi sens wpisu proszę

@VCO1: Zwróciłem uwagę na to, że my wielokrotnie zwracamy uwagę na nieprawidłowości i jesteśmy ignorowani. Teraz gdy ustawa o nowym prawie autorskim nałożyła by na Wykop.pl opłaty - zmniejszając ich zyski - obudzili się i udają, że nas doceniają. Wspomnisz moje słowa - jesteśmy dla nich tylko mięsem armatnim generującym zyski a nie współtwórcami wykopu.
  • Odpowiedz
@wykop: a nie daje wam do myślenia to, że jesteście krytykowani za praktycznie wszystkie akcje i zmiany na portalu, i w większości przypadków słusznie? Jestem tutaj niecałe 10 lat i serio widać kosmiczną zmianę w waszym podejściu na dużo, dużo gorszą. Gdyby nie to, że jest jeszcze tutaj wielu wspaniałych użytkowników to już dawno usunąłbym konto i was pierdzielił po same jajca. Jesteście tutaj władzą, rządzicie na swoich zasadach i
  • Odpowiedz
a jakbyscie uciekli z firma i serwerami poza UE to tez by Was ten bzdurny przepis obowiazywal?

@Bartdz: Teoretycznie nie. Pytanie czy chcemy prawa, które wspiera i rozwija gospodarkę czy też zgadzamy się na takie, które przegoni firmy wraz z wpłacanymi do budżetu podatkami?
  • Odpowiedz
@stjimmy: link nie istnieje, ale pewnie wiem co tam by bylo. Regulamin jest prosty i dostepny dla kazdego a moderacja musi jakas tu byc bo by same genitalia tu lataly
  • Odpowiedz
https://www.wykop.pl/link/4372337/moderacja-broni-internetu-a-lamie-swoj-wlasny-regulamin-xd/
@stjimmy: Standard. Dupa się pali, zrobią to co trzeba by ją uratować a potem wrócą do radosnego srania na użytkowników.

@Bartdz: Link istnieje. Usunięte znalezisko ale w komentarzach zgłoszenie OP'a + ta odpowiedź od moderacji więc dojdziesz o co chodzi.

Naruszenie regulaminu - informacja nieprawdziwa. Treść wpisu, o którym wspomina autor znaleziska i który tak usilnie próbuje podciągnąć pod politykę, dotyczył cenzury internetu i zmieniających się przepisów.
  • Odpowiedz
@interface: nie musza prowadzic strony dla klientow w UE ale skoro wchodza na nia to trudno, chyba ze unia wymysli w nastepnym kroku podatek od stron wyswietlajacych sie w UE a potem zakaze vpn ;)
  • Odpowiedz
Wyobrażacie sobie żeby politycy byli anonimowi jak tutaj wasza słynna moderacja?

@wankiel: Kody moderatorów są jawne. Jeśli istnieje problem z moderatorem, podajesz nam jego kod oraz wyjaśniasz co się stało. Jeśli rzeczywiście będziesz miał rację, wtedy przełożony zespołu kontaktuje się z moderatorem do którego należy kod i wyjaśnia sprawę. Ujawnienie loginów moderatorów nie rozwiązałoby problemu z moderacją, a jedynie pozwoliłoby Wam na bezpośredni kontakt z moderatorem. Mieliśmy już jawnych moderatorów,
  • Odpowiedz
. Ujawnienie loginów moderatorów nie rozwiązałoby problemu z moderacją, a jedynie pozwoliłoby Wam na bezpośredni kontakt z moderatore

@wykop: problem z moderatorami jest taki, że są serio niepełnosprawni. To samo zgłoszenie, przez 3 różnych moderatorów jest różnie rozpatrywane
  • Odpowiedz
@Bartdz: Projekt ustawy został złożony chyba w 2016 roku. Teraz się obudzili.?
Pamiętam czasy cenzury, nie było też internetu i wymiana informacji istniała.
Wiem, że internet ułatwia poszukiwanie informacji, ale to co się dzieje tu i teraz jest żałosne.
Na Twoje pytanie..."chcesz zeby wykop padl?" odpowiem. Jest mi to obojętne.
  • Odpowiedz